Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close
5 ideeën voor een retro badkamer - 5 ideeën voor een retro badkamer 5 ideeën voor een retro badkamer - 5 ideeën voor een retro badkamer

5 ideeën voor een retro badkamer

Verlang jij ook weleens naar vroegere tijden? Interieurs met vrolijke prints, sierlijke vormen en de mooiste details? Met deze 5 ideeën voor een retro badkamer hoef je niet langer te dromen. Bij Baden+ realiseren we jouw vintage badkamer in een modern jasje.

1. Retro tegels

De groeiende populariteit voor retro tegels bewijst maar al te goed dat retro niet ouderwets is. Tegels die zijn geïnspireerd op de trends van vroeger, maar met de productietechnieken van nu. Zo zijn de kleuren en prints nog sprekender. Bij retro tegels kun je denken aan de patroontegels uit de jaren vijftig, gespikkelde Terrazzo tegels of vrolijke Portugese tegels.

Combineer retro tegels met moderne tegels. Betegel bijvoorbeeld één wand met vintage patroontegels en kies voor de andere wanden een rustige tegel. Zo krijgt je badkamer een sfeervol accent.

5 ideeën voor een retro badkamer - 1. Retro tegels 2. Retro badkamermeubel
5 ideeën voor een retro badkamer - 1. Retro tegels 2. Retro badkamermeubel

2. Retro badkamermeubel

Het badkamermeubel is vaak de blikvanger van je badkamer. Al helemaal als je voor een retro model kiest! Bijvoorbeeld een houten meubel met sierlijke, organische vormen. Ook een wastafel op standaard past helemaal in het vintage plaatje. Zo heeft Duravit de nostalgische 1930 serie ontwikkeld. Deze serie is in de jaren twintig ontworpen, in de jaren dertig gepresenteerd aan het grote publiek. Tegenwoordig is deze serie nog steeds verkrijgbaar. Uniek dankzij de nostalgische achthoekige vorm. Naast de wastafel heb je een wc en bidet in dezelfde stijl, zodat je de hele badkamer in de jaren dertig stijl kunt inrichten.

Bij Baden+ realiseren we jouw vintage badkamer in een modern jasje

3. Badderen in een retro badkamer

Bij een retro bad denk je al snel aan een vrijstaand exemplaar op pootjes. Zo heeft Xenz een prachtig bad ontworpen in Victoriaanse stijl: Xenz Victoria. Het bad heeft een klassieke look en staat op chromen leeuwenpoten: een echte eyecatcher. Dankzij de bijzondere vorm lig je erg comfortabel. Zo kun je extra lang genieten van een koninklijke badsessie.

Combineer je bad met een klassieke vrijstaande badkraan

5 ideeën voor een retro badkamer - 3. Badderen in een retro badkamer 4. Kranen in een vintage jasje
5 ideeën voor een retro badkamer - 3. Badderen in een retro badkamer 4. Kranen in een vintage jasje

4. Kranen in een vintage jasje

Ook met kleine elementen kun je de badkamer een vintage jasje geven. Retro douchekranen, badkranen en wastafelkranen zijn hier een goed voorbeeld van. Kenmerkend aan vintage kranen zijn de sierlijke vormen en kleine details. Ook met kleur kun je de kranen een vintage look geven. Zo staan gouden, koperen en bronzen kranen prachtig in een retro badkamer. Kijk maar eens naar onze badkamer met gouden kranen, die je gelijk een seventies-gevoel geeft.

5. Finishing touch met retro accessoires

Een retro badkamer maak je helemaal compleet met accessoires. Persoonlijke vintage schatten, zoals een klassiek schilderijtje of een antieke spiegel kun je in de badkamer een unieke plek geven. Naast je badkamerspiegel kun je bijvoorbeeld deze retro lampjes van Looox plaatsen. Wat ook niet mag ontbreken is een radiator. Kies bijvoorbeeld de klassieke ledenradiator van Instamat. De nieuwste warmtetechnieken in een retro design.

5 ideeën voor een retro badkamer - 5. Finishing touch met retro accessoires 6. Jouw vintage badkamer
5 ideeën voor een retro badkamer - 5. Finishing touch met retro accessoires 6. Jouw vintage badkamer

Jouw vintage badkamer

Kun je niet wachten om deze ideeën in je eigen badkamer te brengen? Onze badkamerontwerper helpt je graag bij het inrichten van je badkamer. Jouw inspiratie en wensen verwerken we in een uniek badkamerontwerp, dat onze vakmensen vervolgens bij jou thuis realiseren. Meer weten? Bekijk onze badkameradvies pagina’s of maak een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
5 ideeën voor een retro badkamer - Banner - badkamer ontwerpen

Ga aan de slag met je nieuwe badkamer

Bruis je van de ideeën? Een mooie inloopdouche, een vrijstaand bad. Maar hoe past dat in je badkamer? Probeer het meteen in het Baden+ badkamer ontwerp programma en laat je nieuwe badkamer tot leven komen!

Zelf 3D ontwerpen
Gratis online tool. Krijg ideeën voor inrichting en stijl.

Meer leuke blogs 

 

8x opbergruimte creëren in de badkamer

Hoe geef je de badkamer een opgeruimde look? We geven je graag een aantal tips voor genoeg opbergruimte in de badkamer.

 

Trend: koper in de badkamer

Koper zien we steeds vaker terug in het interieur. Deze bijzondere kleur zorgt voor een warme, luxe sfeer. Lees verder hoe je koper toepast in de badkamer.

 

5 moderne badkamer voorbeelden

Houd je van een moderne inrichting? Laat je dan inspireren door onze 5 voorbeelden voor een moderne badkamer.

Met liefde gemaakt
Zoek winkel