Baden+
Baden+
Campus Hambaken Hambakenwetering 1
5231 DD ‘s-Hertogenbosch
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close
De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken?

De badkamer laten verbouwen, hoe pak je het goed aan? 

Denk je erover om de badkamer te laten verbouwen? Dat is een spannende stap en vergt veel voorbereiding. Als je de knoop hebt doorgehakt, hoe pak je een badkamerverbouwing dan goed aan? Hieronder vertellen we je precies hoe je begint en wat je allemaal te wachten staat. Zo helpen we jou op weg naar je droombadkamer.

Badkamer verbouwen: waar te beginnen?

Een badkamer verbouwen begint met voorpret. Met het lezen van badkamermagazines of bezoekjes aan badkamershowrooms. Om zo te kijken welke stijl en kleuren bij jou passen. Denk ook na over de manier waarop je de ruimte wilt gebruiken en wat er past bij jouw (gezins)situatie. Op onze website vind je inspiratie voor iedere badkamerstijl en kun je een persoonlijk moodboard met al jouw badkamerwensen maken. Door een goede oriëntatie krijg je een nieuwe badkamer waar je jarenlang van geniet!

De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Badkamer verbouwen: waar te beginnen?
De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Badkamer verbouwen: waar te beginnen?

Is een badkamerverbouwing echt nodig?

Soms is een volledige verbouwing niet nodig. Een badkamer kan ook enorm opknappen door bijvoorbeeld alleen de douchecabine of het plafond te vervangen, of door een nieuwe tegelvloer te leggen. Zo heb je een kleiner budget nodig en kun je badkamer weer een aantal jaren mee. Heb je een bad, maar wil je graag een inloopdouche? Dit kun je heel snel laten ombouwen. Ook een luxe douchewc of een hangend toilet zijn vaak zonder grote verbouwingen te plaatsen. Met nieuwe accessoires maak je de nieuwe look van je badkamer compleet.

Je badkamerwensen op een rij

Weet je ongeveer wat je wilt in jouw badkamer? Ga je bijvoorbeeld voor een comfortabel ligbad of een ruime inloopdouche? En wil je een subtiel badkamermeubel of een extra groot meubel met dubbele wastafel en veel opbergruimte? Zet al je wensen op een rij en maak dan eens vrijblijvend een afspraak bij onze showroom. Een ontwerper kan daarna voor je aan de slag om een badkamerontwerp voor je te maken. Hij let hierbij ook op de technische mogelijkheden, zodat het ontwerp volledig uitvoerbaar is. Natuurlijk kun je vervolgens ook met een gerust hart je complete badkamer, inclusief montage aan ons overlaten. 

De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Wat komt er allemaal kijken bij een badkamerverbouwing?
De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Wat komt er allemaal kijken bij een badkamerverbouwing?

Aandachtspunten bij een verbouwing

Onze badkamerontwerper houdt er rekening mee dat de badkamer een intensief gebruikte ruimte is die tegen een stootje moet kunnen. Hij weet perfect waar je vanwege de hoge vochtigheid in een badkamer rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld waar je aan moet denken voor veilige installatie van elektra, gebruik van extra vochtwerende materialen, goede ventilatie en verwarming. De ontwerper ziet de mogelijkheden en beperkingen van bestaande afvoerbuizen en je leidingnet en houdt rekening met de capaciteit van je cv-installatie. Dat laatste is bijvoorbeeld van belang als je voor een regendouche kiest, zodat je wel lekkere volle douchestralen krijgt.

Verbouwing deel 1: de kale badkamer

Iedere badkamerverbouwing is anders, maar een complete verbouwing begint altijd met het sloopwerk van de oude badkamer. Als de indeling van de badkamer verandert, dan krijg je te maken met het omleggen van elektra, leidingwerk en afvoerbuizen. Daarna begint het werk waar je echt iets van ziet, zoals stucwerk voor plafond of wanden en de betegeling – eventueel met vloerverwarming.

De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Verbouwing deel 1
De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Verbouwing deel 1

Verbouwing deel 2: de opbouwfase

Vervolgens start de echte opbouwfase: de plaatsing van het toilet, bad, douchebak en badkamermeubels. De randen moeten allemaal afgekit worden zodat alles mooi aansluit en er geen lekkages kunnen ontstaan. Ook de kranen, spiegels en verlichting kunnen nu geplaatst worden. Zo krijgt je droombadkamer steeds meer vorm. Vergeet niet om je badkamer zelf compleet te maken met mooie accessoires.

Hoe lang duurt de verbouwing?

Zie je ook op tegen het ongemak van een badkamerverbouwing? Begrijpelijk, want een badkamer is een onmisbare ruimte in je huis. Gelukkig kun je een mobiele douchecabine of zelfs een complete mobiele badkamer huren. Hoe lang een badkamerverbouwing duurt, hangt af van de complexiteit van de verbouwing. Een grove schatting is dat slopen meestal twee dagen kost en dat de installatie van de badkamer vervolgens minimaal twee weken duurt. Daarna geniet je van jouw prachtige nieuwe droombadkamer.

De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - wie kan je badkamer verbouwen?
Industrieel badkamerontwerp

Wie kan je badkamer verbouwen?

Wil je ook de stap nemen om je badkamer te verbouwen? Bezoek Baden+ of neem contact met ons op. We hebben alle specialismen in huis om een complexe verbouwing van een badkamer goed aan te pakken. Van oriëntatie en ontwerp tot installatie en zorgvuldige afwerking staan wij klaar om je droombadkamer te realiseren.  

De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Banner - Zoek een winkel

Altijd een showroom in de buurt

Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Kom dan langs bij één van onze winkels. Met ruim 40 winkels vind je altijd een Baden+ vestiging bij jou in de buurt.
 

De badkamer verbouwen, wat komt daarbij kijken? - Nieuwsbrief


VOND JE DIT INTERESSANT?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • 6x inspiratie en advies in je inbox
  • Het startpunt van jouw droombadkamer
  • Handige tools en gratis downloads

JA, INSPIREER MIJ

Gerelateerde blogs

 

Een nieuwe badkamer. Waar moet je aan denken?

Een badkamer kiezen voor de komende vijftien jaar, dat is spannend. Wij helpen je een badkamer kiezen waarvan je optimaal zal genieten.

 

De badkamer op maat 

In dit blog geven we tips voor een maatwerk badkamer, die net zo uniek is als jij.

 

Van bad naar inloopdouche

Wil je meer ruimte, een nieuwe uitstraling of gemakkelijker in- en uitstappen? Ruil je bad in voor een inloopdouche!

Met liefde gemaakt
Zoek winkel