Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
Man die zijn badkamer zelf verbouwt Badkamer zelf verbouwen en installeren

Badkamer zelf verbouwen? Lees onze handige tips

De installatie van je badkamer of toilet is geen simpele klus. Er komen veel technieken bij kijken, waardoor vakmanschap onmisbaar is. Bij Baden+ kun je terecht voor een complete badkamer inclusief montage. Wil je de badkamer zelf verbouwen? Dan kan dat natuurlijk ook. We laten je zien wat er bij de installatie komt kijken en geven je handige tips.   

Badkamer zelf verbouwen 

Wil je de badkamer zelf verbouwen? Bij Baden+ kun je terecht voor een complete badkamer of onderdelen daarvan, zonder installatie. We zoeken dan samen het sanitair uit dat je wilt aanschaffen. Als service maken we samen met jou een badkamerontwerp dat past bij je wensen. En we onderzoeken de technische mogelijkheden van je badkamer. Met het ontwerp en een installatietekening helpen we jouw installateur vervolgens op weg. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Producten uitzoeken voor de badkamer zelf verbouwen
Adviesgesprek in de showroom over zelf verbouwen van je badkamer

Belangrijk als je de badkamer zelf gaat verbouwen

Voordat je goede verbouwplannen kunt maken, is het belangrijk om te kijken of al je wensen ook realistisch zijn. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten welke ondervloer er in de badkamer zit. Bij een kanaalplaatvloer is er vaak geen rioolverplaatsing mogelijk. Dan moet het toilet op dezelfde plek teruggeplaatst worden. Een houten ondervloer heeft vaak minder draagkracht. Ook de draagmuren moeten sterk genoeg zijn als je een herindeling wenst. Maar maak je geen zorgen, bij Baden+ kijken we graag met je mee.

Badkamer zelf verbouwen: 5 tips

Bij de installatie van je badkamer zijn er belangrijke aandachtspunten, die je zeker niet moet vergeten. We geven je een aantal handige tips voor het zelf verbouwen van je badkamer.

  • Klopt elke millimeter in je badkamerontwerp? Een exacte maatvoering is belangrijk. Een millimeter teveel kan in de praktijk centimeters verschil uitmaken.
  • Droom je van een heerlijke regendouche? Om de teleurstelling van een klein straaltje uit je royale XXL-hoofddouche te voorkomen, is het belangrijk om te controleren of je cv-ketel en leidingen hier voldoende capaciteit voor hebben.
Badkamer zelf verbouwen - Tips voor je badkamer zelf verbouwen
Badkamer zelf verbouwen - Tips voor je badkamer zelf verbouwen

  • Besteed aandacht aan de ventilatie van je badkamer. Want je wilt zéker geen schimmel krijgen in je nieuwe badkamer.
  • Ook de aanleg van elektra is belangrijk. Naast mooie verlichting en praktische stopcontacten, is een goed elektraplan ook van belang als je bijvoorbeeld een douchewc of een luxe Sunshower wilt.
  • Een snelle renovatie? Bekijk dan ook eens de mogelijkheid om wandpanelen te plaatsen van bijvoorbeeld HSK.

 Meer advies over de installatie van je badkamer? Lees ons blog: Badkamer verbouwen? Dit moet je weten!

Hulp nodig bij het zelf verbouwen van je badkamer?

In deze blog heb je handige tips gekregen voor het verbouwen van je badkamer. We begrijpen dat je waarschijnlijk met nog meer vragen zit. In een vrijblijvend adviesgesprek helpen we je graag verder op weg. Natuurlijk kunnen we de montage van je nieuwe badkamer ook uit handen nemen. Lees hier meer over op onze pagina: complete badkamer inclusief montage

Wij van Baden+ staan voor je klaar.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Badkamer zelf verbouwen - Hulp nodig bij het zelf verbouwen van je badkamer?
Deel dit artikel
Badkamer zelf verbouwen - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek vol badkamerinspiratie

Ons badkamerboek staat boordevol trends, inspirerende badkamers en deskundige adviezen. Dit is hét inspiratiemagazine voor iedereen die bezig is met de badkamer. Blader nu online door het badkamerboek van Baden+ en krijg talloze ideetjes voor je nieuwe badkamer. 

BEKIJK 'M ONLINE

Wij scoren een
9.3
9.3 van 1 10
04-12-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Afspraak is afspraak
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief