Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen

Een tegel kiezen kan best lastig zijn met al die kleuren, vormen en stijlen. Daarom hebben we de 5 veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

1. Hoe kies je badkamertegels?

Om een goede keuze te maken kun je tegels het beste bekijken in de showroom. Zo kun je de structuren voelen, de kwaliteit ervaren en de laatste trends bekijken. En bij de diverse tegelkasten in de showroom kun je zelf combinaties maken. Je kunt kiezen voor een rustige basis en altijd variëren met een andere tegel of legpatroon voor nog meer sfeer.

Terratinta tegels in volsteensverband
Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - Hoe kies je badkamertegels?

2. Welke tegels zijn populair?

Keramische tegels zijn geliefd in de badkamer. Niet voor niks: ze zijn makkelijk schoon te maken en kunnen tegen een stootje. Keramische houtlooktegels en betonlooktegels voeren al een tijdje de hitlijst aan. Met deze tegels kun je alle kanten op: van industrieel tot Scandinavisch. Maar ook tegels in pasteltint, metrotegels en terrazzo tegels zijn in opmars.

3. Zijn er antislip vloertegels en waar herken je die aan?

Antisliptegels zijn vloertegels met vaak een wat stroever oppervlak. Het is aan te raden om deze tegels te gebruiken in natte ruimtes, zoals de douche. De stroefheid van een tegel wordt ook wel uitgedrukt met de R-waarde. Hoe hoger de waarde, hoe meer antislip. Een gebruikelijke waarde voor de badkamer is R9.

Nog veel meer weetjes kun je lezen in ons uitgebreide online tegelmagazine

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - Zijn er antislipvloertegels en waar herken je die aan?
Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - Zijn er antislipvloertegels en waar herken je die aan?

4. Hoe maak je badkamertegels schoon?

Badkamertegels kun je het beste schoonmaken met een warm sopje en een goede Sanitair Reiniger. Dan ben je verzekerd van een glanzend resultaat. Vergeet na het poetsen niet om de muren goed na te drogen. Tip: behandel je tegels met een anti-kalkcoating. Zo blijven je tegels geruime tijd kalkvrij.

5. Wat te doen bij schimmel?

Schimmel tussen de voegen is geen pretje. Schimmel ontstaat vaak in een niet goed geventileerde, vochtige ruimte. Zorg daarom in eerste instantie voor een goede ventilatie en (vloer)verwarming en droog na het douchen de muren goed na. Heb je toch schimmel, dan doet een spuitbus met verdund bleekwater wonderen.

Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - 5. Wat te doen bij schimmel?
Deel dit artikel
Badkamertegels: 5 veelgestelde vragen - Banner - Tegelwaaier 2021 reserveren

Vraag de gratis Baden+ tegelwaaier aan

Met onze gratis tegelwaaier ‘Trends in tegels’ laten we je de mooiste, trendy stijlen zien. Ontdek, kies en combineer jouw favoriete tegels en haal de tegelwaaier op in één van onze winkels. Plus: lees álles over tegels in ons inspirerende online tegelmagazine!

NU RESERVEREN

 

Gerelateerde blogs
 

Tegelpatronen voor iedere badkamer

Het legpatroon van je badkamertegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Lees onze tips.

Lees meer
 

Tips om je kleine badkamer groter te laten lijken met tegels

Wil je jouw kleine badkamer groter laten lijken? Dat kan door slim je tegels te kiezen. Lees onze tips hoe je dit het beste aanpakt. 

Lees meer
 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

Lees meer
Wij scoren een
9.3
9.3 van 1 10
04-12-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Afspraak is afspraak
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief