Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
 • Vakmanschap en expertise
 • Van ontwerp tot installatie
 • 40 winkels in heel Nederland
close
De badkamertrends van 2023 - De badkamertrends van 2023 De badkamertrends van 2023 - De badkamertrends van 2023

De 5 badkamertrends van 2023

Van goud geaderde marmertegels tot een monochroom kleurenpalet; de badkamertrends van 2023 hebben voor ieder wat wils. Opvallend is dat de stijlen zich meer met elkaar vermengen, maar je kunt zo uitpakken als jij zelf wilt. Laat je hiervoor inspireren door onze badkamertrends. Welke trend steelt jouw hart? Download de Stijlwijzer voor nog meer badkamer inspiratie van 2023. 

DOWNLOAD GRATIS BADEN+ STIJLWIJZER

Dit zijn de trends van 2022

Dit waren de trends van 2021

Trend 1 Kalm: Japandi

De minimalistische woonstijl Japandi straalt een en al rust uit. Met zijn ingetogenheid heeft deze trend voor 2023 een licht kleurenpalet: wit, crème, zand- en aardetinten. Ontdaan van alle opsmuk zorgt de Japandi-stijl voor een zen-gevoel. Terug naar de essentie, daar gaat het om. Het is een woonstijl die je uitstekend naar de badkamer vertaalt door je te beperken tot lichte kleuren die bescheiden met elkaar harmoniëren. Wat dacht je van uitsluitend witte elementen? Kies hooguit hout als contrastkleur. Of kies voor zwart: geïnspireerd door de gietijzeren theepotjes bij Japanse theeceremonies. Beperk je tot een enkele waskom of royaal bad met mooie vloeiende lijnen. Match dit met bijvoorbeeld een rustige grijze tegel en mooie inbouwkranen. Wat niet zichtbaar hoeft te zijn, wordt weggewerkt. Met ingetogen kleuren en lijnen, creëer je zo echt die Japandi stijl voor je badkamer.  

Tip: Bekijk onze Japandi badkamer

De badkamertrends van 2023 - 1. Trend 1 Kalm: Japandi en trend 2 Speels: highlights
De badkamertrends van 2023 - 1. Trend 1 Kalm: Japandi en trend 2 Speels: highlights

Trend 2 Speels: kleurrijke highlights

Laat jouw stijl schitteren met kleurrijke highlights. Tegenwoordig zijn dankzij de ontwikkeling van techniek alle kleuren mogelijk in de badkamer. Niet alleen je muren, maar ook je kranen, badkamermeubel, toilet, douche, bad en accessoires zijn in eenzelfde kleur mogelijk. In 2023 wordt één kleur gekozen om je persoonlijkheid uit te drukken. Laat die kleur de highlight van jouw badkamer zijn. Neem bijvoorbeeld een designradiator in een aansprekende kleur als uitgangspunt. Combineer dit met een accenttegel of kraan in een bijpassende metallic tint als koper of messing. Een trend voor de echte durfal met smaak.

Tip: ontdek de badkamerkleuren voor 2023

Trend 3 Zacht: monochroom

De nieuw trend voor 2023 die binnen de stijl zacht valt, is de monochrome badkamer. Monochromatisch wil zeggen: met een enkele tint. Hierbij kies je voor de badkamer een kleurenpalet waarbij kleur juist lijkt te ontbreken, vergelijkbaar met een zwart-wit foto. Kranen worden uitgevoerd in chroom of RVS. De douchewand in een vergelijkbare of kleur of juist volledig profielloos met een transparante look. Zo sereen en strak creëert een futuristische look. Misschien een tikje saai? Dat is de monochrome badkamer zeker niet. Zoek de spanning op door natuurlijke materialen en bijzondere structuren en lijnen te combineren. Met bijvoorbeeld 3D-tegels, of een afwisseling in grote en kleine tegels. Zorg voor een finishing touch met een spannende spiegel in een organische vorm. Met slimme uitvindingen als een douchewc of spiegelverwarming overtuigt jouw monochrome badkamer als een ruimte van de toekomst.

De badkamertrends van 2023 - 2. Trend 3 Zacht: monochroom
De badkamertrends van 2023 - 2. Trend 3 Zacht: monochroom

Trend 4 Rijk: shiny

De trend shiny toont jouw liefde voor glamour en luxe op smaakvolle wijze. Deze trend gaat over details en zichtbare kwaliteit. Glanzende, luxe materialen als goud en marmer zorgen voor een sfeervol badkamerinterieur. Een zwarte marmertegel met gouden aders, of andere varianten, kan het startpunt zijn van zo’n chique badkamer. Een tikkeltje extravagant wellicht? Het mag gezien worden tot in de kleinste details. Een royaal badkamermeubel met gouden meergreeps inbouwkranen mag hierbij niet ontbreken. Kies daarnaast voor een eye-catcher als een royaal vrijstaand of back-to-wall bad. Kleed het aan met een hoogpolige badmat en dikke handdoeken in rijke kleuren als dieppaars, nachtblauw en fluweel groen. Laat je badkamer zo shinen en sparkelen!

Tip: Bekijk de exclusieve badkamer met marmer

Trend 5 Stoer: loft

De loft stijl zie je in mooie salontafelboeken. Met prachtige foto’s van grote open ruimtes. Deze stijl laat zich ook vertalen naar de kleinere badkamers. Met zwartstalen deuren of douches met zwarte profielen krijg je die artistieke industriële uitstraling. Je ziet dit bijvoorbeeld bij ensuite badkamers waarbij de badkamer bij de slaapkamer wordt betrokken. De finesses anno 2023 zitten ‘m in het kleur- en materiaalgebruik. De gebruikte materialen zijn niet meer ruw en onafgewerkt, maar hebben een geraffineerd design en een pure uitstraling. Kranen krijgen de zachtere kleur gun metal, een diep donkergrijs. Meubels in een houtkleur blijven bij deze stijl favoriet. Hierbij zorgt het verticale lijnen spel, gefreesd in hout, voor de trendy twist. Plaats het meubel tegen grote grijze tegels en je loft badkamer krijgt die pure uitstraling. Echt een stoere stijl met een verfijnd karakter.

Ontdek en bekijk meer Loft badkamers

De badkamertrends van 2023 - 3. Trend 5 Stoer: loft en Trend 6: Duurzaamheid
De badkamertrends van 2023 - 3. Trend 5 Stoer: loft en Trend 6: Duurzaamheid

Duurzaamheid

Een overkoepelde trend is duurzaamheid. In elke badkamerstijl zie je meer duurzame meubels, sanitair en accessoires terug. De klimaatverandering confronteert ons met de noodzaak om zorgvuldiger met de natuur om te gaan. Producten worden duurzamer geproduceerd, getransporteerd en verpakt. Er is meer aandacht voor unieke producten van hoge kwaliteit die langer meegaan dan massaproducten. Water- en energiebesparing staat hoog op de agenda. We willen samen bewuster genieten, óók in de badkamer. Hier kun je slim besparen op water en energie. We geven je graag advies om jouw badkamer duurzamer te maken.

Tip: Ontdek onze energie- en waterbesparende mogelijkheden.

De badkamertrends van 2023 - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek 

Ons inspiratieboek staat vol trends, inspirerende badkamers en slimme adviezen. Voor iedereen die bezig is met de badkamer. Reserveer snel het boek met 148 pagina's van Baden+ en haal 'm gratis op bij de Baden+ specialist bij jou in de buurt. 

RESERVEER GRATIS INSPIRATIEBOEK

DE BADKAMERTRENDS VAN 2022

Trend 1 - Stoer: industriële badkamer met zwarte details

Deze trend roept beelden op van grote fabriekshallen met verweerde muren. Industriële ruimtes die een robuuste sfeer uitademen met zwarte stalen elementen. Deze stoere badkamertrend spreekt ons al langer aan en zien we ook nu weer terug. Met een kleine nuance: de trend voor 2022 laat veel zwart zien, maar in combinatie met warmere kleuren en materialen. Zwart en (beton)grijs waren het uitgangspunt van deze trend. In 2022 wordt de stijl zachter toegepast met een stoer randje. Meer 'sprookjesachtig' met een rauw randje zou je kunnen zeggen. Bijvoorbeeld met een robuust natuurstenen wastafel met een donkereiken wastafelmeubel, of natuurstenen bad. Je ziet in de badkamer zwarte, strakke douchewanden en spiegellijsten die prachtig staan bij zwarte kranen, waskommen en zelfs een zwart toilet.

Benieuwd welke stijl bij jou past? Download gratis de Baden+ Stijlwijzer 2022

De badkamertrends van 2023 - 2022 Stoer - Zacht
De badkamertrends van 2023 - 2022 Stoer - Zacht

Trend 2 - Zacht: ton sur ton

De trend ton sur ton zagen we al in de mode en doet nu als trend zijn intrede in de badkamer. Ton sur ton laat een zachte basiskleur zien die je toepast in verschillende tinten. Dit Franse woord betekent dan ook letterlijk tint op tint. Met alleen je favoriete kleur als uitgangspunt behoud je de eenheid en rust. ‘Less, but better’: daar gaat het om bij deze geraffineerde trend van zachte kleurschakeringen in bijvoorbeeld beige-, pastel-, groen- blauw- of poedertinten. Contrast creëer je met verschillende structuren, vormen en patronen. Zo kan een tegelwand bestaan uit een groen kleurenpalet met matte en glanzende tegeltjes. Verfijnd en heel stijlvol. Gekleurde kranen en accessoires in koper en messing kleurstellingen passen uitstekend bij deze badkamertrend.

Trend 3 - Rijk: nostalgisch klassiek

Deze stijl grijpt terug naar tijden van voorspoed en welvaart. Met het gevoel van nostalgie krijgt de badkamer klassieke belijningen en edele kleurstellingen. Bij deze badkamertrend zien we sterke contrasten tussen volle, warme kleuren als blauw en goud, okergeel en zwart. Exclusieve natuurlijke materialen als marmer, eikenhout, fluweel en glanzende zijde geven de badkamer zijn gezicht. Tegelijk is deze ‘historische’ trend vernieuwend te noemen. Zo zien we kranen en wastafels die met de nieuwste coating-technieken in een nostalgische koper- en goudkleur worden uitgevoerd. Met zo’n goudkleurige kraan geef je direct allure aan je badkamer. Je creëert daarmee een klassieke look, maar met een hedendaagse twist.

De badkamertrends van 2023 - 2022 Rijk - nostalgisch klassiek en Kalm - natuurlijk en organisch
De badkamertrends van 2023 - 2022 Rijk - nostalgisch klassiek en Kalm - natuurlijk en organisch

Trend 4 - Kalm: natuurlijk en organisch

Deze badkamertrend kennen we al langer als de Scandinavische stijl, met ingetogen kleuren en minimalistische, organische vormgeving. Met het motto ‘less is more’ brengen we met natuurlijke materialen het gevoel van rust en balans in ons interieur. Je ziet lichte houttinten, in combinatie met helder matwit en lichtgroene of andere natuurlijke tinten. Deze friswarme kleuren doen denken aan duinlandschappen. De belijning van het sanitair is vaak organisch. Kijk maar eens naar de ovale spiegels, waskommen of kranen met vormen geïnspireerd door de natuur. In combinatie met minimalistische houten badkamermeubels en grote, lichte tegels krijg je het ruimtelijke effect dat je bij deze Scandinavische trend wilt oproepen.

Trend 5 - Speels: expressief

Je kunt bij deze badkamertrend helemaal losgaan door jouw persoonlijkheid op allerlei manieren te tonen. Dat kan door nieuw met oud te combineren. Denk aan een klassiek meubelkastje waarop je een moderne terrazzo opzetkom plaatst. Of laat een kleurrijke wandtegel aansluiten op een gewaagd decorbehang. Alles kan en mag! De kleine toiletruimte is ook een goede plek om te experimenteren en de ruimte met lef in te richten. Bevrijd jezelf van conventies en zorg voor een uniek en verrassend effect door bijvoorbeeld opvallend kleur of materiaal gebruik. Zoek spannende contrasten op. Kies voor handgrepen, een wastafelmeubel of kranen in een kleurtje. En wat dacht je van een voeg in een kleur?

De badkamertrends van 2023 - 2022 Speels - expressief en 2021 trends
De badkamertrends van 2023 - 2022 Speels - expressief en 2021 trends

Dit waren de badkamertrends van 2021

Ben je benieuwd wat de 5 badkamertrends van 2021 waren? Deze zijn waren nét iets anders dan die van 2022. We zetten ze hier voor je op een rij:
1) Stoer: zwart doorgevoerd tot in de kleinste details in combinatie met robuuste materialen, zoals betonlook tegels en houten badkamermeubels voor een industriële, rauwe look.
2) Pastel: zachte pasteltinten en organische vormen vinden we terug in ronde spiegels en solid surface ovale waskommen en baden.
3) Rijk: klassieke patronen en metallic accenten voeren de boventoon in een marmer badkamer die één en al luxe ademt.
4) Kalm: rust en ruimtelijkheid door een Scandinavische sfeer met natuurlijke materialen als massief eiken badkamermeubels.
5) Speels: de trend laat zien dat je kunt uitpakken met gewaagde op elkaar afgestemde kleurencombi's van bijvoorbeeld Portugese, visgraat of terrazzo accenttegels.

De badkamertrends van 2023 - Banner - Download stijlwijzer badkamertrends 2023

DOWNLOAD DE BADEN+ STIJLWIJZER

Welke trendy stijl voor 2023 spreekt jou het meeste aan? Ontdek de vele mogelijkheden die elke stijl biedt voor jouw badkamer. Vind de leukste en mooiste producten. Zo helpen we je met onze Stijlwijzer badkamertrends 2023 op weg om je badkamer helemaal in te richten met de stijl die jij mooi vindt.

ONTDEK JOUW BADKAMERSTIJL

Veelgestelde vragen badkamertrends

 • Waar vind ik meer inspiratie voor trends in de badkamer?
  In onze badkamer inspiratie blogs laten we je de laatste trends zien en ook op de Baden+ Pinterest pagina vind je de laatste trends. Als je graag door een echt boek bladert is ons badkamer inspiratieboek een dikke aanrader.
 • Wat zijn de nieuwste badkamertrends voor 2023?
  De nieuwste badkamertrends voor 2023 zijn: kalme naturel tinten voor een zen-gevoel in de Japandi badkamer; de speelse trend waarbij je favoriete kleur de highlight van je badkamer is; de zachte monochrome stijl waarbij kleur juist lijkt te ontbreken. We zien ook de trend shiny stijl waarbij je helemaal over de top kunt gaan met marmer en glanzende materialen en ten slotte, helemaal van nu: de stoere loft stijl waarin niet zwart maar gun metal de hoofdrol speelt.
 • Wat zijn de badkamer trends voor 2023 tegels?
  De tegeltrends van dit moment laten een retro stijl zien, maar ook de warme houtlooktegels, speelse mozaïektegels, terrazzo tegels en visgraat zijn tegenwoordig populair.
 • Welke trends zijn er voor radiatoren in de badkamer?
  We zien dat de elektrische verwarming aan terrein wint in de badkamer. Radiatoren in alle vormen en kleuren zijn ook trendy. Andere trends in radiatoren land zijn: retro, minimalistisch en multifunctioneel. Bij deze laatste trend kun je handdoeken op of aan de radiator hangen.
Tegeltrends van Bakker Postma in Leeuwarden
Deel dit artikel
Met liefde gemaakt
Zoek winkel