Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
De badkamertrends van 2022 - De badkamertrends van 2022 De badkamertrends van 2022 - De badkamertrends van 2022

De 5 badkamertrends van 2022

Ontdek de badkamertrends voor 2022. De badkamer is steeds meer de plek waar we ontspannen. Hier vinden we de geborgenheid en rust om te ontsnappen aan de waan van de dag. In de badkamer zien we meer warme, pure kleuren en materialen en duurzame, innovatieve oplossingen. Wat dacht je van de klassieke look met hedendaagse twist of de speelse trend waarbij alles mogelijk is? We hebben de 5 mooiste badkamertrends voor je verzameld. Welke trendy stijl spreekt jou aan?

DOWNLOAD GRATIS BADEN+ STIJLWIJZER

Trend 1 - Stoer: industriële badkamer met zwarte details

Deze trend roept beelden op van grote fabriekshallen met verweerde muren. Industriële ruimtes die een robuuste sfeer uitademen met zwarte stalen elementen. Deze stoere badkamertrend spreekt ons al langer aan en zien we ook nu weer terug. Met een kleine nuance: de trend voor 2022 laat veel zwart zien, maar in combinatie met warmere kleuren en materialen. Zwart en (beton)grijs waren het uitgangspunt van deze trend. In 2022 wordt de stijl zachter toegepast met een stoer randje. Meer 'sprookjesachtig' met een rauw randje zou je kunnen zeggen. Bijvoorbeeld met een robuust natuurstenen wastafel met een donkereiken wastafelmeubel, of natuurstenen bad. Je ziet in de badkamer zwarte, strakke douchewanden en spiegellijsten die prachtig staan bij zwarte kranen, waskommen en zelfs een zwart toilet.

Benieuwd welke stijl bij jou past? Download gratis de Baden+ Stijlwijzer 2021

De badkamertrends van 2022 - Stoer - Zacht
De badkamertrends van 2022 - Stoer - Zacht

Trend 2 - Zacht: ton sur ton

De trend ton sur ton zagen we al in de mode en doet nu als trend zijn intrede in de badkamer. Ton sur ton laat een zachte basiskleur zien die je toepast in verschillende tinten. Dit Franse woord betekent dan ook letterlijk tint op tint. Met alleen je favoriete kleur als uitgangspunt behoud je de eenheid en rust. ‘Less, but better’: daar gaat het om bij deze geraffineerde trend van zachte kleurschakeringen in bijvoorbeeld beige-, pastel-, groen- blauw- of poedertinten. Contrast creëer je met verschillende structuren, vormen en patronen. Zo kan een tegelwand bestaan uit een groen kleurenpalet met matte en glanzende tegeltjes. Verfijnd en heel stijlvol. Gekleurde kranen en accessoires in koper en messing kleurstellingen passen uitstekend bij deze badkamertrend.

Trend 3 - Rijk: nostalgisch klassiek

Deze stijl grijpt terug naar tijden van voorspoed en welvaart. Met het gevoel van nostalgie krijgt de badkamer klassieke belijningen en edele kleurstellingen. Bij deze badkamertrend zien we sterke contrasten tussen volle, warme kleuren als blauw en goud, okergeel en zwart. Exclusieve natuurlijke materialen als marmer, eikenhout, fluweel en glanzende zijde geven de badkamer zijn gezicht. Tegelijk is deze ‘historische’ trend vernieuwend te noemen. Zo zien we kranen en wastafels die met de nieuwste coating-technieken in een nostalgische koper- en goudkleur worden uitgevoerd. Met zo’n goudkleurige kraan geef je direct allure aan je badkamer. Je creëert daarmee een klassieke look, maar met een hedendaagse twist.

De badkamertrends van 2022 - Rijk - nostalgisch klassiek en Kalm - natuurlijk en organisch
De badkamertrends van 2022 - Rijk - nostalgisch klassiek en Kalm - natuurlijk en organisch

Trend 4 - Kalm: natuurlijk en organisch

Deze badkamertrend kennen we al langer als de Scandinavische stijl, met ingetogen kleuren en minimalistische, organische vormgeving. Met het motto ‘less is more’ brengen we met natuurlijke materialen het gevoel van rust en balans in ons interieur. Je ziet lichte houttinten, in combinatie met helder matwit en lichtgroene of andere natuurlijke tinten. Deze friswarme kleuren doen denken aan duinlandschappen. De belijning van het sanitair is vaak organisch. Kijk maar eens naar de ovale spiegels, waskommen of kranen met vormen geïnspireerd door de natuur. In combinatie met minimalistische houten badkamermeubels en grote, lichte tegels krijg je het ruimtelijke effect dat je bij deze Scandinavische trend wilt oproepen.

Trend 5 - Speels: expressief

Je kunt bij deze badkamertrend helemaal losgaan door jouw persoonlijkheid op allerlei manieren te tonen. Dat kan door nieuw met oud te combineren. Denk aan een klassiek meubelkastje waarop je een moderne terrazzo opzetkom plaatst. Of laat een kleurrijke wandtegel aansluiten op een gewaagd decorbehang. Alles kan en mag! De kleine toiletruimte is ook een goede plek om te experimenteren en de ruimte met lef in te richten. Bevrijd jezelf van conventies en zorg voor een uniek en verrassend effect door bijvoorbeeld opvallend kleur of materiaal gebruik. Zoek spannende contrasten op. Kies voor handgrepen, een wastafelmeubel of kranen in een kleurtje. En wat dacht je van een voeg in een kleur?

De badkamertrends van 2022 - Speels - expressief en
De badkamertrends van 2022 - Speels - expressief en

Dit waren de badkamertrends van 2021

Ben je benieuwd wat de badkamertrends van 2021 waren? Deze zijn nét iets anders dan de trends van 2022. Kijk welke trend jou het meeste aanspreekt. Is het de stoere trend met veel zwart, of houd je meer van de zachte trend met pastelkleuren? Ontdek jouw favoriete badkamertrend en stijl en download de stijlwijzer van 2021.

De badkamertrends van 2022 - Banner - Download stijlwijzer badkamertrends 2022

DOWNLOAD DE BADEN+ STIJLWIJZER

Welke trendy stijl voor 2022 spreekt jou het meeste aan? Ontdek de vele mogelijkheden die elke stijl biedt voor jouw badkamer. Vind de leukste en mooiste producten. Zo helpen we je met onze Stijlwijzer badkamertrends 2022 op weg om je badkamer helemaal in te richten met de stijl die jij mooi vindt.

ONTDEK DE TRENDS VAN 2022

Deel dit artikel
Wij scoren een
9.3
9.3 van 1 10
04-12-2021
Waardering van onze klanten Ontdek wat onze klanten over ons vertellen Afspraak is afspraak
6x badkamer inspiratie en tips in je mailbox?
Meld je aan voor de Baden+ nieuwsbrief