Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close
Badkamerverlichting kiezen - Badkamerverlichting kiezen Badkamerverlichting kiezen - Badkamerverlichting kiezen

Hoe kies je de juiste badkamerverlichting?

De verlichting in je huiskamer zoek je met veel zorg uit. Maar wist je dat goede badkamerverlichting eigenlijk net zo belangrijk is? Verlichting bepaalt de sfeer van je badkamer en maakt je badkamerrituelen gemakkelijker. Bovendien helpt de juiste verlichting om steeds weer stralend voor de dag te komen.

1. Badkamerspiegel met verlichting

Of je nu je make-up doet, je gezicht scheert, je wenkbrauwen epileert, of je haren mooi maakt. Het gaat beter met goed licht. In de Baden+ collectie vind je spiegels in alle vormen met verlichting voor elke wens. Gebruik je liever een cosmeticaspiegel bij het opmaken? Met de cosmeticaspiegels van Keuco stel je de kleurtemperatuur eenvoudig in, bijvoorbeeld op daglicht. Zo loop je nooit meer buiten met net iets te veel blusher op je wangen.

Badkamerverlichting kiezen - 2.
Badkamerverlichting kiezen - 2.

2. Sfeerverlichting in de badkamer

Ook Looox heeft spiegels waarbij je de lichtkleur kunt instellen. Naast handig daglicht kun je met deze badkamerspiegels kiezen voor een sfeervol kleurtje als je geniet van een ontspannen bad. Wil je meer sfeerbepalende lampen in je badkamer? Dan is de Royal Midas verlichting van Keuco iets voor jou. Hiermee bepaal je eenvoudig je eigen lichtsfeer. Dat kan via een plafondlamp, mooie up- of downlights, of zelfs via een lichtdouche. Zo maak je douchen tot een unieke beleving van water en licht.

3. Het effect van verlichting op je lichaam

De Royal Midas verlichting gaat verder dan alleen sfeerverlichting. In het slimme systeem sla je verschillende lichteffecten op die belangrijke processen in je lichaam kunnen beïnvloeden. Met helder daglicht-wit in de ochtend komt je lichaam makkelijker op gang en wordt het hormoon cortisol vrijgegeven. Hierdoor ben je de rest van de dag een stuk productiever. ’s Avonds helpt zacht warm licht, vergelijkbaar met een zonsondergang, je lichaam te ontspannen. Hierdoor maakt je lichaam het slaaphormoon melatonine aan en val je beter in slaap.

Badkamerverlichting kiezen - 3.
Badkamerverlichting kiezen - 3.

4. Vind je weg in het donker met oriëntatieverlichting

Als je ’s nachts even je bed uit moet dan is een felle lamp niet fijn. Het felle licht verblindt je en laat je teveel ontwaken. Gelukkig bestaan daarvoor slimme oplossingen. Met oriëntatieverlichting wordt de ruimte subtiel verlicht. Bijvoorbeeld door prachtige verlichte contactdozen. Ook de verlichte handgrepen van de Primabad badkamermeubels helpen je de weg vinden in het donker. En moet je ’s nachts naar het toilet? Dat gaat eenvoudig wanneer je een toilet met ledverlichting hebt. Zo word je niet té veel gewekt door fel licht en slaap je gauw weer rustig verder.

Plafond met inbouwspots

Wist je dat we de verlichting mooi in je plafond kunnen wegwerken? Zo heeft KS Plafonds diverse led inbouwspots. Kies voor rond of vierkant en bepaal zelf de kleur. Wat dacht je van een strak spanplafond met zwarte inbouwspots? Of een ware sterrenhemel met 60 lichtpuntjes? Met een plafond met inbouwspots verandert je badkamer gelijk in een sfeervolle ruimte.

Lees meer over KS Plafonds

Badkamerverlichting kiezen - 5. Plafond met inbouwspots 6. Slimme verlichting
Badkamerverlichting kiezen - 5. Plafond met inbouwspots 6. Slimme verlichting

Slimme verlichting

De technische mogelijkheden van nu zijn ongekend. Ook in de badkamer kun je het smart home principe toepassen. Zo kun je met Gira de verlichting aansturen op afstand. Naar je stemming, tijdschema én activiteit. Ontwaak met helder daglicht en stap ’s avonds in bad met ontspannend violet licht. Met Gira Smart Home kun je zoveel lichtconcepten opslaan als je wil, voor elke sfeer en gelegenheid.

Badkamerverlichting kiezen - Banner - Badkamerboek

Gratis inspiratieboek 

Ons inspiratieboek staat vol trends, inspirerende badkamers en slimme adviezen. Voor iedereen die bezig is met de badkamer. Reserveer snel het boek met 148 pagina's van Baden+ en haal 'm gratis op bij de Baden+ specialist bij jou in de buurt. 

RESERVEER GRATIS INSPIRATIEBOEK

Gerelateerde blogs

 

5 badkamerradiator trends 

Radiatoren voor de badkamer zijn er tegenwoordig in talloze vormen, kleuren en designs. Lees onze trends om je badkamer stijlvol te verwarmen. 

 

Spiegel in de badkamer:
4 trends

Op zoek naar een badkamerspiegel? In dit blog laten we 4 trends zien. Wat dacht je van een ronde variant met planchet?

 

Dit moet je zien:
de mooiste innovaties 
voor je badkamer

Technologie staat nooit stil. Sanitair is daarbij geen uitzondering. We delen graag de meest verbluffende innovaties voor je badkamer.

Met liefde gemaakt
Zoek winkel