Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close

Binnenkijken bij een
visgraat badkamer

Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best  
Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Samenvatting visgraat badkamer

Binnenkijken bij...
Een visgraat badkamer

Gemaakt door:Baden+ winkel St. Pieter
Woonplaats:Best (Noord-Brabant)
Type badkamer:Luxe badkamer
Wensen van de klant:Tijdloos, luxueus en levendig

In de badkamer van Francisca en Peter uit Best komt het meest exclusieve sanitair samen met een tijdloos design in deze oogverblindende badkamer met visgraat tegels. Het stel genoot in hun vorige badkamer van een mediterraanse, rustieke stijl. 18 jaar later valt de keuze op luxe, functionaliteit en levendigheid. Samen werkten we een ontwerp uit vol chique kleurcontrasten, verrassende variaties en creatieve vondsten. Het resultaat? Een zwart marmeren visgraat badkamer voor in de boeken!

Tijd voor een nieuwe badkamer 

De vorige badkamer van Francisca en Peter kende een mediterraanse stijl. Inmiddels geniet het stel uit Best van moderne luxe in een tijdloos design. We belden met Peter om terug te blikken op hun keuzes voor de nieuwe visgraat badkamer. “In 2004 lieten wij de badkamer renoveren in de kleurrijke terracotta stijl. Na bijna 20 jaar voelde de badkamer gedateerd aan. We waren toe aan een moderne badkamer," aldus Peter.

Basis van antraciet zwart marmer

We vroegen Peter naar hun zoektocht: “Toen we de showroom binnenstapten hadden we nog geen concreet idee. We wilden een bad en de basis mocht in ieder geval niet te grijzig worden, want dat zien we te vaak in moderne badkamers terug. De badkameradviseur schetste een mooi ontwerp met een basis van wit en antraciet zwart. Deze tijdloze, chique combinatie van kleuren werkte voor ons", aldus Peter.

Donkere tegels voor warme, intieme sfeer

Bij het uitzoeken van de tegels vielen de ogen direct op grootformaat wand- en vloertegels. De krachtige uitstraling van XXL-tegels geeft een statement van jewelste af. Francisca en Peter kozen voor tegels met contrast in kleur. “In de badkamer zie je een afwisseling van wit marmer en antraciet natuursteen. Bij het badkamermeubel lieten we de lichte tegels plaatsen. De donkere tegels komen terug in de douchehoek, wat voor een warme, intieme sfeer zorgt", vertelt Peter.

Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Antraciet tegels in visgraat legverband
Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Antraciet tegels in visgraat legverband

Antraciet tegels in visgraat legverband

Elk item in de badkamer kan worden geschaard onder 'het beste van het beste.' De elementen samen versterken het gevoel van luxe en nostalgie. Peter neemt de douchehoek als voorbeeld: "Bij de inloopdouche kozen we voor glazen douchedeuren die naar binnen vouwen. Zo wordt het ruimtelijke en visuele effect aanzienlijk versterkt." En dat is, gezien de inrichting, geen overbodige luxe: "De antraciet tegels in visgraat legverband bieden een prachtig podium voor de doucheset in geborsteld roodgoud. Samen benadrukt het de gewenste retro-charme," bevestigt Peter. "En dankzij de powderrain douche en handdouche met drie standen verandert elke douchesessie in een heerlijk wellness moment."

Het favoriete item in deze visgraat badkamer

Peters favoriete item in deze visgraat badkamer? Na wikken en wegen komt hij uit bij het royale maatwerk badkamermeubel van massief notenhout: “Onze ochtend- en avondroutine verloopt zeer comfortabel. Het badkamermeubel is zeer breed, maar door de compacte diepte lopen we elkaar niet in de weg." Peter vertelt dat achter de softclose lades alle spulletjes netjes en efficiënt opgeborgen liggen, maar de mooiste feature van het meubel is de geïntegreerde geluidsinstallatie. "Zo luisteren we ook in de badkamer eenvoudig naar onze favoriete muziek."

Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Wellness ten top & Oog voor detail
Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Wellness ten top & Oog voor detail

Oog voor detail: tegelzetter levert vakwerk

Om het ultieme luxegevoel te ervaren stond het installatieteam voor een aantal technische uitdagingen. Peter haalt twee voorbeelden naar boven: “De tegelzetter heeft vakwerk geleverd. Een heel net detail is het verstekzagen van de tegels. Bij het plaatsen van de tegels moet je een keer de hoek om. Dat kun je doen met een stripje en dan heb je hebt weggewerkt. In plaats daarvan is het verstek gezaagd en dat sluit heel keurig aan.” Ook bij de plaatsing van het vrijstaande bad lag een uitdaging: “Het bad op verhoging is eigenlijk uit nood geboren. Er was namelijk te weinig ruimte voor de rioolpijp. Zo kwam het idee voor een plateau, wat zowel praktisch als esthetisch uit de voeten komt."

De elementen samen versterken het gevoel van luxe en nostalgie

Ook een luxe visgraat badkamer?

Overweeg je een luxe, moderne inrichting met knipogen naar het verleden? Dan realiseren wij graag jouw droombadkamer, ook als onderdeel van een volledige woning renovatie. We hebben jarenlange ervaring in het samenwerken met architecten en interieur adviseurs. Met onze passie en deskundigheid zorgen we voor een badkamer die verbonden is met de andere woonruimtes. Bij Francisca en Peter hebben we de stijl van de badkamer doorgetrokken naar de toiletruimte. Zo ontstond er meer eenheid en harmonie binnen de woning.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Visgraat badkamer met luxe accenten?
Binnenkijken bij een visgraat badkamer in Best - Banner - Download stijlwijzer badkamertrends 2024

DOWNLOAD DE BADEN+ STIJLWIJZER

Welke trendy stijl spreekt jou het meeste aan? Ontdek de vele mogelijkheden die elke stijl biedt voor jouw badkamer. Vind de leukste en mooiste producten. Zo helpen we je met onze Stijlwijzer badkamertrends van dit moment op weg om je badkamer helemaal in te richten met de stijl die jij mooi vindt.

ONTDEK JOUW BADKAMERSTIJL

Meer inspirerende blogs

 

Tegelverbanden voor iedere badkamer: van visgraat tot blokverband  

Het tegelverband in je badkamer is van grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Ontdek welke nu populair zijn.

 

Trend: Shiny meets Mid-Century

Deze extravagante stijl kent een overdaad aan glanzende elementen, aangevuld met retro accenten. Dompel jij de badkamer onder in goud of ga je voor een chique inrichting vol nostalgie?

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

Met liefde gemaakt
Zoek winkel