Baden+
Baden+
Campus Hambaken Hambakenwetering 1
5231 DD ‘s-Hertogenbosch
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close
Familiebadkamer slim inrichten - Familiebadkamer slim inrichten Familiebadkamer slim inrichten - Familiebadkamer slim inrichten

Zo richt je de familiebadkamer slim in

Hoe richt je de badkamer slim in voor de hele familie? Zodat het terugkerende ritueel van tandenpoetsen en badderen ’s avonds vlotjes verloopt? Deze tips voor een slim ingerichte gezinsbadkamer helpen je op weg. In no time liggen je kinderen in een fijne pyjama, met frisgewassen en gekamde haartjes in bed.

Alles bij de hand in de familiebadkamer

Het ritueel begint vaak met tandenpoetsen bij de wasbak. Voorkom ruzie wie eerst mag met een brede wastafel met twee wasbakken. Zo sta je er ook makkelijk bij om na te poetsen. Onmisbaar in de familiebadkamer is voldoende opbergruimte. Met een onderkast en een spiegelkast heb je gelijk alle tandpasta’s, tandenborstels, handdoeken en shampoos voor iedereen bij de hand.

Win dit stalen badkamermeubel #staalbadenplus
Familiebadkamer slim inrichten - Alles bij de hand in de familiebadkamer

Makkelijk alles opbergen

De badmeubels van bijvoorbeeld Primabad of Bliss Elements stel je helemaal naar eigen inzicht samen. Je kunt kiezen voor een wasbak rechts of links zodat je ruimte overhoudt om spullen op de wastafel te zetten. Leuk van Acanto is ook de magneetwand waarop opbergbakjes voor toiletspulletjes vrij geplaatst kunnen worden. Vrolijke magneetjes van de kinderen misstaan hierop zeker ook niet.

Opstapje voor de badkamer

Kinderen willen zelf in de spiegel kunnen kijken. Een simpel opstapkrukje is hiervoor handig. Dat kunnen ze dan ook gebruiken om op het toilet te klauteren. Kies je voor een niet te hoog opstapje, dan kun je het makkelijk onder een zwevend badmeubel schuiven. Om in de spiegel te kunnen kijken, kun je de spiegel ook lager, op de wastafel, plaatsen. Doorgaans wordt een spiegel zo’n 35 cm boven de wastafel geplaatst om spatten erop te voorkomen.

Familiebadkamer slim inrichten - 2. Opstapje
Familiebadkamer slim inrichten - 2. Opstapje

Badkamer met bad of douche?

Een bad is een uitkomst met kleine kinderen. Met een bredere badrand haal je je kinderen makkelijker uit bad en heb je ruimte voor hun speelgoed. Om krassen van het speelgoed te voorkomen, kies je voor een krasvast bad van bijvoorbeeld Duravit, Sealskin of Xenz. Nog een tip: laat in de badwand nisjes inbouwen. Dat maakt de badkamer vrolijk met leuke badeendjes of andere accessoires erin. Een bad is ook mogelijk in een kleinere badkamer. Denk aan een een douchebad, zitbad of bad met afgeschuinde hoek.

Altijd een handdouche

Voor wat oudere kinderen is een douche weer handiger en waterbesparend. Ga altijd voor een losse handdouche die je in hoogte kunt verstellen. Hiermee spoel je zo al het doucheschuim af. Met een glijstang die langer is dan standaard 60 cm kun je de douchekop op verschillende hoogtes zetten en past iedereen eronder. Extra luxe is een ‘douchestraat’ met twee douchekoppen. Zo hebben ze zeker pret voor twee!

Familiebadkamer slim inrichten - 3. Badkamer met bad of douche?
Familiebadkamer slim inrichten - 3. Badkamer met bad of douche?

Maak de familiebadkamer veilig

Een badkamer maak je veiliger voor je kinderen met een thermostaatkraan van bijvoorbeeld Hansgrohe. Dankzij de temperatuurbegrenzer wordt het water nooit warmer dan 40 graden. Ook orientatiëverlichting bij het toilet maakt een toiletbezoek ’s nachts plezieriger. Bij de Geberit Sela douchewc springt het ledlicht automatisch aan als je erbij in de buurt komt. De lichtknopjes van Gira werken op eenzelfde manier en verlichten de badkamerruimte op een subtiele wijze. Ook maken meubels als de Happy D2 Plus van Duravit de badkamer veiliger. Door de afgeronde vormen, zijn er geen scherpe punten waar je kind zich aan kan bezeren.

Goede badkamerindeling

Een goede badkamerindeling zorgt ervoor dat iedereen in de familie met plezier gebruikmaakt van de badkamer. Privacy is dan belangrijk. Dit creëer je door een douchecabine met matglas of een muurtje naast de wc. Vergeet bij een goede indeling voor de familiebadkamer ook niet een plekje voor de wasmand te reserveren. Zodat iedereen de wasmand goed weet te vinden.  Zo geniet iedereen van een fijne, opgeruimde badkamer. Je badkameradviseur Baden+‘s-Hertogenbosch helpt je graag met een goede indeling voor een familiebadkamer.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Familiebadkamer slim inrichten - 5. Goede badkamerindeling
Familiebadkamer slim inrichten - Banner - badkamer ontwerpen

Ga aan de slag met je nieuwe badkamer

Bruis je van de ideeën? Een mooie inloopdouche, een vrijstaand bad. Maar hoe past dat in je badkamer? Probeer het meteen in het Baden+ badkamer ontwerp programma en laat je nieuwe badkamer tot leven komen!

Zelf 3D ontwerpen
Gratis online tool. Krijg ideeën voor inrichting en stijl.

Gerelateerde blogs

 

Een nieuwe badkamer. Waar moet je aan denken?

Een badkamer kiezen voor de komende vijftien jaar, dat is spannend. Wij helpen je een badkamer kiezen waarvan je optimaal zal genieten.

 

4 handige tips voor een kleine badkamer met bad

Heb je een kleine badkamer en wil je toch een bad? Lees dit blog voor goede tips.

 

Dit zijn de voordelen van
een thermostaatkraan

Badtijd zorgt bij veel ouders voor extra alertheid. Een thermostaatkraan zorgt voor extra veiligheid tijdens het badderen.

Met liefde gemaakt
Zoek winkel