Baden+
Baden+
Campus Hambaken Hambakenwetering 1
5231 DD ‘s-Hertogenbosch
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close
Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken?

Een nieuwe badkamer. Waar moet je aan denken?

Een badkamer kiezen voor de komende vijftien jaar, dat is spannend. De mogelijkheden zijn talloos. Het ene bad is het andere niet en zelfs voor iets simpels als een toilet zijn er tal van opties. Wij helpen je een badkamer kiezen waarvan je optimaal zal genieten. We zetten de belangrijkste opties per onderdeel hieronder op een rij.

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 1. bepaal je wensen 2. onze tips

Bepaal je wensen

Begin met nadenken over onderdelen die je absoluut in je badkamer wilt hebben. Bijvoorbeeld een bad of een ruime inloopdouche. Wat wil je anders dan in je oude badkamer? Is gedrang bij de wastafel al jaren een ergernis? Dan is een breed badkamermeubel met dubbele wastafel wellicht belangrijk voor je. Denk ook aan vloerverwarming om voorgoed af te rekenen met koude voeten op de tegelvloer, of meer privacy tijdens het douchen of een toiletbezoek.

Comfortabel baden

Een ontspannend bad draait om comfort. Kies daarom voor een ergonomisch vormgegeven bad dat rekening houdt met je lengte. Ben je lang? Kies dan voor een dieper bad, zodat je volledig ondergedompeld van je bad geniet.

Heb je een kleine badkamer? Ook dan is een bad mogelijk. Kies bijvoorbeeld een douchebad: een slimme combinatie van een bad en een douche in één. Je stapt er gemakkelijk in en kunt comfortabel douchen én baden. Of wat dacht je van een ruimtebesparend bad, met een schuin aflopende zijde. Slim, want je voeten hebben geen badbreedte van 70 cm nodig.

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 3. Baden
Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 3. Baden

Materiaalkeuze van je bad

Naast de vorm is de materiaalkeuze van het bad belangrijk om over na te denken: ga je voor solid surface, geëmailleerd plaatstaal, of acryl.

  • Geëmailleerd plaatstaal is het klassieke bad-materiaal. Het is degelijk, slijtvast en goed schoon te houden. Het enige nadeel is dat het bad in het begin wat kouder aanvoelt.
  • Acryl-baden zijn gemaakt van licht kunststof materiaal. Het glanzende oppervlak is niet-poreus, hygiënisch en eenvoudig te reinigen.
  • Solid surface baden ogen strak en zijn extreem slijtvast. Het populaire solid surface staat bekend om zijn hygiëne en duurzaamheid. Het materiaal voelt heel comfortabel aan, wat zeker niet onbelangrijk is bij een ligbad.

Inloopdouche of douchecabine?

Wil je een inloopdouche of een douchecabine? Een inloopdouche geeft gemak: je loopt er zo in en je hoeft geen douchedeur te poetsen. Een douchecabine sluit je af. Zo blijft de warmte en het water in de cabine.

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 5. Inloopdouche of douchecabine
Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 5. Inloopdouche of douchecabine

Een douchewand kiezen

De volgende stap is nadenken over douchewanden: wil je betegelde of glazen douchewanden? Met een glazen wand behoud je de ruimtelijkheid in de badkamer. Een betegelde douchewand geeft meer privacy en kan bovendien een handige scheidingswand zijn tussen je douche en bijvoorbeeld een badkamermeubel. Denk voor je douche ook na over een Sunshower, een veilige thermostaatkraan of een antislip-vloer.

Badkamermeubels met stijl

Een badkamermeubel is vaak het meest centrale en sfeerbepalende onderdeel van je badkamer. Je hebt keuze uit veel kleuren en stijlen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een stalen frame of een stenen waskom. Veel fabrikanten, bijvoorbeeld Duravit of Primabad, bieden leuke ‘maatwerkopties’, waarbij je zelf een meubel samenstelt uit verschillende materiaalkeuzes, kleuren en formaten. Zo krijg je dus een origineel en persoonlijk meubel.

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 7. Badkamermeubels
Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 7. Badkamermeubels

Opgeruimd staat netjes

Opbergruimte kun je niet genoeg hebben. Het is fijn als je voorraad shampooflessen en handdoeken uit het zicht zijn. Speciaal voor grote flessen, zoals schoonmaakmiddelen, zijn er badkamermeubels met een hogere lade. Veel laden hebben een mooie lade-indeling precies op maat, zodat je al je spullen overzichtelijk kunt opbergen. Heb je niet genoeg aan deze opbergruimte? Kies dan voor een badkamermeubel waarbij een bijpassende hoge of spiegelkast verkrijgbaar is.

Toiletkeuze

Je staat er meestal niet bij stil: ook voor toiletten zijn er tal van opties. Afhankelijk van de afvoermogelijkheden kun je kiezen voor een hangend of staand toilet. Heb je maar beperkte ruimte, dan kan een verkort toilet de uitkomst zijn. Het zitoppervlak van een compact toilet is niet anders dan bij een standaard hangtoilet. Het verschil zit 'm in de bevestiging aan de wand. Wil je graag een luxe toilet? Een douche-wc is het dan helemaal. Dit toilet reinigt je na elk toiletbezoek met een aangename waterstraal.

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 9. Toiletkeuze en tegels
Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - 9. Toiletkeuze en tegels

Tips voor tegels en het plafond

Wand- en vloertegels voor de badkamer kiezen is misschien wel het aller lastigst. Er is zoveel keus. Tegels bepalen voor een belangrijk deel de sfeer in je badkamer. Alles over het kiezen van tegels lees je in onze blog 'Hoe kies ik badkamertegels?'. Vergeet ook zeker het plafond niet; nog zo'n sfeermaker in de badkamer. Bij KS Plafonds heb je keuze uit verschillende materialen en kleuren, zoals een strak spanplafond in een trendkleur.

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - Nieuwsbrief


VOND JE DIT INTERESSANT?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • 6x inspiratie en advies in je inbox
  • Het startpunt van jouw droombadkamer
  • Handige tools en gratis downloads

JA, INSPIREER MIJ

Een nieuwe badkamer: waar moet je aan denken? - Banner - badkamer ontwerpen

Ga aan de slag met je nieuwe badkamer

Bruis je van de ideeën? Een mooie inloopdouche, een vrijstaand bad. Maar hoe past dat in je badkamer? Probeer het meteen in het Baden+ badkamer ontwerp programma en laat je nieuwe badkamer tot leven komen!

Zelf 3D ontwerpen
Gratis online tool. Krijg ideeën voor inrichting en stijl.

Gerelateerde blogs

 

Badkamer verbouwen:
Dit moet je weten

Lees hier alles wat je moet weten als je de badkamer wilt laten verbouwen.

 

Hoe kies ik badkamertegels?

Tegels heb je in alle kleuren, patronen en maten. Hoe maak je uit het enorme aanbod een keuze? Lees het in deze blog. 

 

4 tips voor een slimme
badkamerindeling

Heb je een badkamer met een schuin dak, hoeken of een kleine ruimte? Wees dan gerust, want wij hebben handige oplossingen.

Met liefde gemaakt
Zoek winkel