Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
Onderhoudstips voor je sanitair - Onderhoudstips voor je sanitair

Badkamer schoonmaken: onderhoudstips voor je sanitair

Je nieuwe badkamer is een grote investering waar je lang plezier van wilt hebben. Daarom is het belangrijk om het sanitair en de tegels op de juiste wijze schoon te maken en goed te onderhouden. Doe je dat, dan garanderen wij een zeer lange levensduur. Baden+ kiest alleen voor kwalitatief goede materialen. Graag helpen we je met handige onderhoudstips voor je sanitair. Per materiaal kun je zo direct zien hoe je het schoonmaakt!

Badkamer schoonmaken met de juiste middelen

  • Gebruik uitsluitend milde schoonmaakmiddelen waarvan in de productinformatie uitdrukkelijk staat dat deze geschikt zijn voor de te reinigen materialen.
  • Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals antikalk en ammoniak, kun je niet gebruiken voor keramiek, kunststof, glas of tegels. Ook schuurmiddelen en staalwol zijn uit den boze, want die beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is.
  •  Gebruik een zachte doek, zeem of spons.
  • Gebruik geen microvezeldoekjes of vuilgommen. Deze bevatten vaak kleine schuurdeeltjes die krasjes kunnen achterlaten
Onderhoudstips voor je sanitair - schoonmaakmiddelen en doekjes
Onderhoudstips voor je sanitair - schoonmaakmiddelen en doekjes

Belangrijke onderhoudstips voor je sanitair

  • Maak alle oppervlakken altijd droog. Staand water kan schade veroorzaken op kitranden (schimmel) en tegels (kalk).
  • Chemicaliën of bijtende middelen moeten onmiddellijk met water worden afgenomen, om het glazen oppervlak te beschermen. Schuren en hard wrijven beschadigd het glazen oppervlak ook. Indien de douchewand met een antilkalk coating is behandeld, is het verstandig om met een zachte doek en een speciaal daarvoor ontwikkeld reinigingsmiddel de douchewand schoon te maken. 
  • Haarkleurmiddel, bleekmiddel en water boven de 65 graden kunnen de wastafel blijvend beschadigen

Behandeld keramiek schoonmaken

Heb je het keramiek laten behandelen met een antikalk coating? Dan kun je deze niet schoonmaken met bleekwater. Dat tast de antikalk coating aan. In plaats daarvan kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Ook kun je bij Baden+ terecht voor geschikte schoonmaakmiddelen.

Glas en spiegels schoonmaken

Helder glas van de douchewand kan met milde schoonmaakmiddelen en gebruikelijke glasreinigers goed worden schoongemaakt. Spiegels kun je met een schone zachte doek (zeem) met behulp van lauw water schoonmaken. Zorg dat de randen perfect droog zijn na de schoonmaakbeurt. Gebruik nooit zure, kalk reinigende of schurende producten. Deze tasten de randen van de spiegel aan. Gebruik bij voorkeur een spiegelreiniger zonder ammoniak. Zorg na gebruik van de badkamer dat er geen condens achterblijft op de spiegel. Spiegelverwarming zorgt ervoor dat je spiegel altijd condensvrij is.

Onderhoud kunststof sanitair 

Kunststof, zoals mineraalmarmer wastafels, acryl baden en douchebakken kunnen met gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden onderhouden. Gebruik geen schuurmiddelen en altijd een zachte doek of spons. Schoonmaakmiddelen op azijnbasis, nitro- of kunstharsverdunners zijn niet geschikt voor de reiniging van kunststof oppervlakken.

Mineraalmarmer onderhouden 

Wil je jouw mineraalmarmeren wastafel extra beschermen? Dan kun je de wastafel elk kwartaal met een goede autowas behandelen. Hierdoor wordt het blad gepolijst en verdwijnen kleine krasjes. Ook wordt de waterafstotende werking versterkt.

Chromen kranen poetsen

Voor het reinigen van chromen kranen adviseren wij geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Chroom blijft mooi als je het regelmatig met een zachte doek schoonmaakt en hiervoor een mild schoonmaakmiddel gebruikt.

Natuursteen schoonmaken

Natuursteen is uniek door de oneffenheden, kleurverschillen en ingesloten deeltjes die iedere tegel van zichzelf heeft. Een bewijs voor het natuurlijke karakter is de patina die in de loop van de jaren wordt gevormd. En ook gebruikssporen horen daarbij. Er mogen geen zuurhoudende onderhoudsmiddelen, bijtende reinigingsmiddelen en reinigers met azijn of citrus gebruikt worden. De uitstraling van natuursteen kan alleen worden behouden, als je vuil uitsluitend met een vochtige doek verwijdert. Wij raden je aan om het natuursteen te impregneren. Baden+ adviseert je graag.

Onderhoudstips voor je badkamermeubel

Hoogglanzende meubelfronten beschikken over zeer goede reinigingsmogelijkheden, omdat het oppervlak compleet gesloten is. Vuil kan daardoor zonder veel krachtinspanning en zonder chemische middelen goed worden verwijderd. Let er wel op dat de gebruikte schoonmaakmiddelen (doekjes, sponsjes, enz.) extreem schoon zijn. Eventueel aanwezige zand- of stofdeeltjes kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken. Gebruik geen microvezeldoekjes!

Deel dit artikel
Onderhoudstips voor je sanitair - Banner - Badkamerboek

Een cadeautje, het Baden+ Lookbook!

Boordevol badkamerinspiratie met binnenkijkers, moodboards en heel veel productinformatie. Haal dit prachtige 132-pagina tellende badkamerboek gratis op bij jouw Baden+ specialist.

Direct contact opnemen
Onderhoudstips voor je sanitair - Reviewblok
Wij scoren een
9.3
9.3 van 1 10
20-01-2020
Waardering van onze klanten Heldere communicatie, korte lijnen en nakomen van de gemaakte afspraken.
Onderhoudstips voor je sanitair - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties