Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
Schimmel in de badkamer verwijderen - Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer verwijderen

Schimmel in de badkamer, hoe herken je het? Vaak zie je zwarte vlekken op het plafond, of heb je bruine of oranje voegen en kitranden. Natuurlijk wil je schimmel in de badkamer het liefst voorkomen. Wij vertellen je hoe. Heeft je badkamer al schimmelvlekken? Ook dan is er geen man overboord. Met een paar simpele trucs heb je de badkamer binnen een handomdraai weer stralend schoon en fris.

Hoe voorkom je schimmel in de badkamer?Schimmels houden van vocht. Als je schimmel in je badkamer krijgt, dan duidt dat op een vocht- en ventilatieprobleem. Door goed te ventileren, muren en douchecabine af te drogen na het douchen en je badkamer te verwarmen geef je schimmels geen kans. Wordt jouw badkamer maar niet goed warm? Overweeg dan eens vloerverwarming. Dat is niet alleen goed tegen schimmel maar ook heerlijk warm voor je voeten.

Toch schimmel in je badkamer?

Geen paniek. Schimmel is natuurlijk erg zonde voor je badkamer, maar niet schadelijk voor je gezondheid. Omdat je er wel vervelende klachten als kortademigheid, prikkende ogen en huiduitslag van kunt krijgen is het goed om de schimmel snel te verwijderen. Bovendien, hoe sneller je erbij bent, hoe makkelijker het verwijderen gaat.

Schimmel in de badkamer verwijderen - 2.
Schimmel in de badkamer verwijderen - 2.

Schimmel van het plafond verwijderen

Zwarte schimmelplekken op je plafond of muur verwijder je eenvoudig met soda. Los 10 gram soda op in 1 liter water. Dit mengsel dep je vervolgens met een borstel of spons op de vlekken. Hierna laat je het rustig opdrogen. Als de vlekken niet volledig weg zijn kun je het een paar dagen later nog herhalen. Zo is je plafond zó weer fris.

Schimmel uit voegen verwijderen

Beschimmelde voegen of kitranden maak je schoon door een plantenspuit te vullen met bleekwater. Spuit de plekken goed in en laat het een paar uur intrekken. Eventueel kun je met een borstel of spons de voegen nog extra schoonpoetsen. Daarna spoel je alles goed schoon. Je zal zien dat je badkamer er echt van opknapt.

Schimmel in de badkamer verwijderen - 3.
Schimmel in de badkamer verwijderen - 3.

Hou je badkamer stralend schoon

Als je badkamer weer glanst en straalt, dan wil je dit natuurlijk zo houden. Let wel op wat voor schoonmaakmiddel je kiest. Agressieve schoonmaakmiddelen doen je badkamer vaak meer kwaad dan goed. Je verwijdert de antikalk-laag van je glaswand of de glans van je tegels. Met de Baden+ schoonmaakmiddelen maak je krachtig schoon zonder beschadigingen. Probeer bijvoorbeeld eens de Baden+ Sanitair reiniger. Een onmisbare alleskunner voor je badkamer!

Deel dit artikel
Schimmel in de badkamer verwijderen - Banner - Badkamerboek

Een cadeautje, het Baden+ Lookbook!

Boordevol badkamerinspiratie met binnenkijkers, moodboards en heel veel productinformatie. Haal dit prachtige 132-pagina tellende badkamerboek gratis op bij jouw Baden+ specialist.

Direct contact opnemen
Schimmel in de badkamer verwijderen - Reviewblok
Wij scoren een
9.2
9.2 van 1 10
07-10-2019
Waardering van onze klanten * Open benadering van jou als klant. * Beloftes worden nagekomen. Plaatsing volgens planning.
Schimmel in de badkamer verwijderen - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties