Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
Tegels kleine badkamer - Tegels kleine badkamer

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken met tegels?

Tegels zijn een belangrijk element van een nieuwe badkamer. Ze creëren sfeer en kunnen de ruimte groter laten lijken. In een kleine badkamer is het daarom extra belangrijk om een goede keuze in tegels te maken. Lees onze tips hoe je slim tegels kiest om je kleine badkamer groter te laten lijken.

Kleine badkamer, kleine tegels?

In een kleine badkamer hoef je niet voor een kleine tegel te kiezen. Grote tegels maken de ruimte rustiger en optisch groter als je het slim aanpakt. Kijk maar eens in de badkamershowroom naar diverse badkameropstellingen. Dit zijn vaak wat kleinere opstellingen, waardoor je een goede indruk krijgt van de maatvoering van tegels in een kleine ruimte.

Tegels kleine badkamer - 1. Kleine badkamer, kleine tegels?
Tegels kleine badkamer - 1. Kleine badkamer, kleine tegels?

Optisch groter door weinig voegen

Een groot voordeel van grotere tegels is dat je minder voegen hebt. Je krijgt zo een rustiger lijnenspel dat je badkamerruimte groter laat lijken. Kies daarom alleen voor kleine tegels om je badkamer een accent te geven. Nog een handige tip: laat de (grote) vloertegels doorlopen in de douche. Ook daarmee ontstaat meer rust. Zeker als je de douchevloer combineert met een drempelvrije, gelijkvloerse douchegoot.

Lijnenspel van je tegels

Met minder voeglijnen behoud je rust, maar je kunt het lijnenspel ook inzetten om je badkamer groter te laten lijken. Met verticale lijnen verleng je je badkamer. Populaire tegels zijn daarom verticale tegels van 30 x 60 cm. Ook een spannende strokenmix werkt verlengend, zowel in de hoogte als in de lengte. Kijk daarom ook goed naar het lijnenspel van je tegels als je een tegellegplan laat maken.

Tegels kleine badkamer - 2. Lijnenspel van je tegels
Tegels kleine badkamer - 2. Lijnenspel van je tegels

Een voegkleur kiezen

Voor de voegen van de tegels kun je kiezen uit diverse kleuren. Met een voegkleur die contrasteert met de tegels, laat je de tegels meer spreken. Dit maakt de badkamer wel onrustiger. Voor een kleine badkamer is het daarom verstandig om te kiezen voor een voegkleur die ongeveer dezelfde tint heeft als de tegelkleur. Zowel voor je wand- als vloertegels.

De kleur van je tegels kiezen

Met lichte, neutrale kleuren lijkt elke ruimte groter. Daarom zie je in veel kleine badkamers witte of lichtgrijze tegels. Dat hoeft niet saai te zijn. Je kunt ook kiezen voor een variatie van tegels in dezelfde kleur, bijvoorbeeld egale tegels en tegels met een structuur. Of bijvoorbeeld een hexagon tegel in combinatie met rechte tegels in dezelfde tint. Alles is mogelijk.

Lees ons blog met de laatste tegeltrends

 

Tegels kleine badkamer - 3. Kleur kiezen
Tegels kleine badkamer - 3. Kleur kiezen

Diepte door donkere vloertegel

Nog een slimme truc: spelen met contrast. Een donkere tegelvloer in combinatie met een witte muur geeft veel diepte. Ook een accent van mozaïektegels of gekleurde tegels kan zorgen voor meer diepte, bijvoorbeeld achter het toilet. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos om met tegels voor je kleine badkamer, een groot lijkend droompaleisje te maken. Vraag eens advies bij Baden+. We helpen je graag.

Maak een afspraak
Deel dit artikel
Tegels kleine badkamer - Banner - Badkamer moodboard [g]

Maak je eigen badkamer moodboard

Op onze website vind je de mooiste ideeën voor je badkamer. Zie je iets waar je blij van wordt? Bewaar de afbeelding op je persoonlijke moodboard. Vervolgens kun je jouw moodboard delen, printen én meenemen naar je badkamerspecialist. Verzamel je wensen en breng je droombadkamer tot leven.

LAAT JE INSPIREREN

Tegels kleine badkamer - Reviewblok
Wij scoren een
9.2
9.2 van 1 10
07-10-2019
Waardering van onze klanten * Open benadering van jou als klant. * Beloftes worden nagekomen. Plaatsing volgens planning.
Tegels kleine badkamer - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties