Baden+
Baden+
Campus Hambaken Hambakenwetering 1
5231 DD ‘s-Hertogenbosch
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
  • Vakmanschap en expertise
  • Van ontwerp tot installatie
  • 40 winkels in heel Nederland
close
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet

Van staand naar hangend toilet

Wist je dat een hangend toilet een enorm verschil maakt? Daarmee verander je gelijk de look en feel van je badkamer of toilet. Van een moderne uitstraling tot schoonmaakgemak; de voordelen zijn ongekend. Jouw specialist Baden+ vervangt je staande toilet gemakkelijk door een hangend exemplaar. Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Waarom een hangend toilet?

Bij een hangtoilet wordt het inbouwreservoir in de wand geplaatst, waardoor slechts de toiletpot en het bedieningspaneel zichtbaar is. Wij zetten de voordelen van een hangtoilet voor je op een rijtje: 

  • Hygiënisch. Je kunt gemakkelijk onder de pot schoonmaken
  • Moderne uitstraling
  • Nette afwerking in de wand
  • Ruimtebesparend

Van staand naar hangend toilet: het stappenplan 

Bij het vervangen van je toilet komen er een aantal zaken kijken. Allereerst wordt je staande toilet verwijderd. De leidingen en afvoer worden vervangen of verlegd en vervolgens wordt het inbouwreservoir geplaatst met het bedieningspaneel. Met een inbouwreservoir worden alle leidingen en het waterreservoir netjes weggewerkt in de wand of een voorzetwand. Deze zijn verkrijgbaar in diverse modellen en maten. Vervolgens wordt een hangend toilet geplaatst, op een hoogte van gemiddeld 40 cm.

Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - 2. van staand naar hangend en opties
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - 2. van staand naar hangend en opties

Opties voor een hangend toilet

Een hangtoilet is erg divers. Naast een standaardmodel heb je de keuze uit een verkort model of een hangtoilet met extra hygiëne. Wat dacht je van een randloze wandcloset van Sphinx waar bacteriën geen kans krijgen? Of de Ideal Standard Aquablade die het totale oppervlak moeiteloos reinigt? Ook bij Duravit en ons huismerk: Baden+ Collectie zijn de mogelijkheden groot.

Diepteverschil 

Het inbouwreservoir kun je netjes afwerken met een voorzetwand. De voorzetwand staat iets van de muur af en kun je betegelen of verven in de stijl van je badkamer. Ook is het mogelijk om een lage voorzetwand te maken, zodat je erboven plek hebt om de badspullen mooi te etaleren.

Lees meer ideetjes op onze toilet inspiratie pagina

Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - van diepteverschil tot strak geheel
Compleet badkamermeubel met maatwerk wasbak

Strak geheel

Liever een strak geheel? Bij de verbouwing kun je de rest van de muur ook naar voren te trekken. Zo heb je een strakke wand, zonder diepteverschil. Wilt je ook van staand naar hangend toilet? Maak een vrijblijvende afspraak. 

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.
Toilet verbouwen: van staand naar hangend toilet - Banner - Download schoonmaaktips badkamer

DOWNLOAD SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSTIPS BADKAMER

Houd je badkamer lekker schoon en fris. Laat je kranen en spiegels glimmen en je douchewand en tegels blinken. Vraag onze pdf aan met schoonmaak- en onderhoudstips en houd je de badkamer jarenlang tiptop in orde.

PDF SCHOONMAAKTIPS

Gerelateerde blogs

 

7x Leuke ideeën
om je toilet in te richten

Ga je je toilet verbouwen? We geven je graag ideeën voor een leuke inrichting

 

4 tips voor een slimme
badkamerindeling

Heb je een badkamer met een schuin dak, hoeken of een kleine ruimte? Wees dan gerust, want wij hebben handige oplossingen.

 

Badkamer verbouwen:
Dit moet je weten

Lees hier alles wat je moet weten als je de badkamer wilt laten verbouwen.

Met liefde gemaakt
Zoek winkel