Baden+
Baden+
Campus Hambaken Hambakenwetering 1
5231 DD ‘s-Hertogenbosch
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
 • Vakmanschap en expertise
 • Van ontwerp tot installatie
 • 40 winkels in heel Nederland
close
Trend: Japandi badkamer - Trend: Japandi badkamer Trend: Japandi badkamer - Trend: Japandi badkamer

Trend: Japandi badkamer

De afgelopen jaren voerden we met organische vormen en zachte aardetinten de Japandi stijl in de badkamer door. In 2024 voegen we geometrische lijnen en groentinten toe aan de Japandi badkamer. Waar de strakke vorm van gefreesd hout het rustieke effect versterkt, is de kleur groen een levendige aanvulling op de neutrale tinten. Hiermee introduceert de Japandi trend aardse sereniteit in de badkamer.

Kenmerkend voor de Japandi badkamer

In 2024 omarmt de Japandi badkamer de kracht van Scandinavische eenvoud en Japanse nederigheid. De Japandi stijl toont zijn natuurlijke karakter in de badkamer met:

 • Lichte zandtinten en aardse kleuren, met groen als contrast
 • Materialen als hout en keramiek
 • Ruwe en doorleefde oppervlakken
 • Geometrische lijnen en structuren
 • Organische vormen

Bekijk ook: Japandi tegelcombinaties

 

Trend: Japandi badkamer - Kenmerkend voor Japandi

Wat is de Japandi badkamer stijl?

Japandi is een ware verleider voor liefhebbers van een rustgevend interieur. Scandinavische puurheid en Japans minimalisme creëren een natuurlijke omgeving waarmee je de alledaagse drukte even loslaat. Aardse structuren, zachte kleuren en natuurlijke materialen ademen imperfectie en vergankelijkheid. In een Japandi badkamer vind je de essentie van kalmte terug.

Bekijk ook onze Japanse badkamer

Trend: Japandi badkamer - Japandi stijl & Groentinten
Trend: Japandi badkamer - Japandi stijl & Groentinten

Groentinten in de Japandi badkamer

Crème-, zand- en bruintinten reflecteren natuurlijke landschappen. Daarmee versterken deze kleuren het serene gevoel binnen de badkamer. In 2024 wordt de levendigheid van de kleur groen aan de Japandi badkamer toegevoegd. Met handdoeken, zeepjes en een plant creëer je warme contrasten. Wil je deze natuurlijke kleur meer als statement inzetten? Ga dan voor een groene waskom of groene tegel en benadruk de intimiteit van de Japandi badkamer.

In 2024 wordt groen aan de Japandi badkamer toegevoegd

Lijnenspel

Het kenmerkende lijnenspel van Japandi zorgt voor een rustiek karakter in de badkamer. Strakke lijnen en geometrische vormen vinden we overal terug: van wand- en vloertegels tot aan meubels en accessoires. Hiermee ontstaat een gevoel van harmonie én frivoliteit. Omdat het lijnenspel zo levendig aanwezig is, voegen we met organische vormen een vleugje zachtheid toe aan het badkamer ontwerp.

Kies voor een speels element met een ronde vorm, zoals een wastafelzuil met vrijstaande kraan.

Trend: Japandi badkamer - Lijnenspel & Hout als contrast
Trend: Japandi badkamer - Lijnenspel & Hout als contrast

Hout als contrast

Waar het lijnenspel harmonie brengt, zorgt hout voor het warme karakter van de Japandi badkamer. De kenmerkende knoesten en nerfstructuren zijn natuurlijke imperfecties waar de Japanse cultuur veel waarde aan hecht. Hout komt tot uiting in verschillende elementen: badkamermeubels, vloeren, wandbekleding en accessoires. Hiermee biedt hout een schat aan mogelijkheden voor de Japandi stijl badkamer.

Een houten badkamermeubel is een goede optie voor de duurzame badkamer

Trend: Japandi badkamer - Banner - Vitaliteitsmagazine

GRATIS magazine:
Baden+ Vitaal op je deurmat

Baden+ Vitaal is het magazine voor een fit en gelukkig leven. Lees alles over gezonde gewoontes, fijne beautyrituelen, yoga en mindfulness. Met de badkamer als ultieme basis om vitaal te genieten. Wij sturen het magazine gratis naar je op!

NU AANVRAGEN

 

Kranen met karakter

Minimalistisch gestylede kranen met aardse tinten versterken het natuurlijk effect in de badkamer. Het strakke design heeft de kenmerkende lijnen van de Japandi stijl badkamer. Geborstelde oppervlakken en natuurkleuren geven de kranen een doorleefde look. Laat de kraan er meer uitspringen met subtiele contrasten. Combineer bijvoorbeeld een koperkleurige kraan met een wastafel in wit marmer en koperkleurige aders.

Creëer eenheid in de badkamer met wastafelkranen, badkranen en een doucheset in dezelfde kleur.

Trend: Japandi badkamer - Kranen met karakter & Exclusief sanitair
Trend: Japandi badkamer - Kranen met karakter & Exclusief sanitair

Sierlijk en luxueus baden

Jezelf in een bad onderdompelen is een heerlijk moment voor rust en reflectie. Bij de moderne Japandi badkamer past een bad met een sierlijke, zacht gebogen buitenrand. De zachte vormen ademen sfeer en voeren je mee in een verkwikkende spa-sessie. Voor de ultieme ontspanning kun je kiezen voor een bad met zachte massagefunctie, waarmee je een heerlijk rustmoment in de alledaagse bezigheden creëert.

Trend: Japandi badkamer - Badkamer ontwerp: Japandi by Nature

Japandi badkamer ontwerp

Baden+ badkamer specialist Lenny werkte haar visie van de Japandi trend uit. In het badkamer ontwerp paste ze de volgende elementen toe: 

 • Wand- en vloertegels in zachte crème tint
 • Accentwand met toog en stone-look tegeltjes
 • Vrijstaand bad met houten badplankje
 • Eiken onderkasten met verticaal ribbelfront
 • Minimalistisch gevormde wastafelbladen
 • Wastafelkraan en badkraan in geborsteld brons
 • Spiegels met een organische vorm
PLAN EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Meer Japandi badkamer inspiratie

 

Houten badkamermeubel: veelzijdig en vol karakter

Met een houten badkamermeubel heb je een stijlvolle, duurzame eyecatcher te pakken. Ontdek de veelzijdigheid van dit natuurlijke materiaal.

 

Tegelcombinaties Japandi by Nature

Japandi by Nature tegels zijn de basis voor een natuurlijke harmonie in de badkamer. Ontdek onze tegelcombinaties met aardse verschijningen.

 

7 houten badkamer accessoires voor meer rust en luxe in de badkamer

Ontdek onze favoriete badkamer accessoires van hout. Welke natuurlijke eyecatchers zien we straks terug in jouw luxe badkamer?

Met liefde gemaakt
Zoek winkel