Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
 • Vakmanschap en expertise
 • Van ontwerp tot installatie
 • 40 winkels in heel Nederland
close
Trend: speels terrazzo in de badkamer - Trend: speels terrazzo in de badkamer Trend: speels terrazzo in de badkamer - Trend: speels terrazzo in de badkamer

Trend: speels terrazzo in de badkamer

Terrazzo is terug in de badkamer in een kleurrijk jasje! Speelse vormen in accentkleuren tonen de creatieve vrijheid van de Italiaanse bouwkunst. Kies uit traditioneel natuursteen, keramiek of zelfs behang en combineer erop los. Bijvoorbeeld met een eiken badkamermeubel of een groene tegelwand. Ontdek jouw verassende invulling en geniet straks van een badkamer vol speels terrazzo.

Terrazzo badkamer: levendig en speels

We nemen je mee over een kiezelstrand langs de mediterrane kust. In de schemering zie je wat vissersbootjes huiswaarts keren, terwijl het zachte zeebriesje de andere zintuigen prikkelt. Een schouwspel van kleurrijke huisjes op een rotswand trekt jouw aandacht. Je wordt gegrepen door de schoonheid van het stadje. De charme van de Italiaanse bouwstijl ademt imperfectie en vrijheid! De laatste terrazzo trend brengt deze verlangens terug naar de badkamer. In dit blog doe je badkamer inspiratie op voor jouw terrazzo badkamer!

Trend: speels terrazzo in de badkamer - Terrazzo badkamer: levendig en speels
Met terrazzo tegels verlang je naar dat stadje aan de mediterrane kust

Terrazzo tegel badkamer

Door een deel van de wand met terrazzo tegels te bekleden creëer je een uniek statement in de badkamer. Met de rest van de wanden in een zachte basiskleur versterk je het speelse effect van het kleurrijke granito. Okergeel, matzwart en betongrijs laten zich graag combineren met terrazzo. Met houtlook vloertegels en houten accessoires, zoals een tafeltje, haal je de natuurlijke puurheid meer naar boven.

Badkamer met terrazzo wandtegels, omringd door neutrale kleuren als okergeel, matzwart, betongrijs en houtlook
Badkamer met terrazzo wand- en vloertegels

Terrazzo vloer badkamer

Zet jouw badkamer in vuur en vlam met een terrazzo vloer. Het symboliseert de traditionele tegelvloeren langs de mediterrane kust. De terrazzo vloertegels zijn er ook in XXL-formaat, waarbij je door de weinige voegen minder schoonmaakwerk hebt. Houd je niet in en vul de terrazzo vloer aan met klassieke elementen. Wat dacht je van een retro wastafel in de badkamer?

Combineer de terrazzo vloer met planten en aardewerk badkamer accessoires. 

Terrazzo wastafel

Wat als deze lange terrazzo wastafel het eerste is dat je 's ochtends ziet? Met het speelse, vrolijke karakter van de terrazzo vlokken is het vitaal opstarten. Het benadrukt de veelzijdigheid van het speelse accent, want zelfs een terrazzo wasbak is niet ondenkbaar. Wat opvalt is dat de gewaagde kleuren verrassend goed samengaan met klassieke accenten, zoals koperkleurige kranen, spiegels en deurklinken. 

Trend: speels terrazzo in de badkamer - 4. Terrazzo wastafel + terrazzo waskom
Zwarte badkamer in Andel met houtlook meubel en terrazzo waskommen

Terrazzo waskom

Deze terrazzo waskommen omarmen de mediterrane stijl en staan prachtig op een eiken badkamermeubel. De combinatie van hout en keramiek vormt een natuurlijke basis waar je meerdere kanten mee uit kunt. Ga je voor deze stoere matzwarte kranen met een wand in betonkleur? Of kleed je het badkamermeubel liever aan met producten die natuurlijke puurheid uitstralen? Wat je ook kiest: met terrazzo keer je terug naar de Italiaanse kust. De plek van vrijheid, plezier en levendigheid.

Terrazzo waskommen omarmen de mediterrane stijl 

Advies terrazzo badkamer

We zijn reuzebenieuwd naar jouw terrazzo wensen en voorzien je graag van badkameradvies. Ga je voor een accent op de wand, wil je een wastafel van terrazzo of bekleed je graag de vloer met terrazzo tegels? We tekenen graag een badkamer ontwerp voor je uit en vertellen je graag welke badkamer producten bij jouw terrazzo wensen passen. Zien we je binnenkort in de showroom van een van onze badkamerwinkels?

Adviseur gespecialiseerd in badkamer ontwerp
Badkamer met terrazzo wandtegels

Veelgestelde vragen terrazzo in de badkamer

 • Welke terrazzo tegels zijn geschikt voor de badkamer?
  Keramische tegels lenen zich uitstekend voor de badkamer. Er is een uitgebreide keuze in keramische wand- en vloertegels met een terrazzo uiterlijk. Daarnaast zijn er ook de echte terrazzo tegels, gemaakt van natuursteen, cement en water. Deze zijn ook uitermate geschikt voor de badkamer. 
 • Hoe maak je terrazzo tegels schoon?
  Probeer plots ontstane vlekken, bijvoorbeeld tandpasta, kalk of zeep, direct schoon te maken. Doe daarnaast een of twee keer per week een schoonmaak rondje. Gebruik bij het reinigen een zachte doek in combinatie met lauw water en groene zeep. Bij grote oppervlakken raden wij een dweil of mop aan. Klaar met schoonmaken? Controleer altijd goed of de tegels goed zijn opgedroogd.
 • Wat zijn de leukste terrazzo accessoires voor de badkamer?
  Een terrazzo zeeppompje, tandenborstelhouder en opbergbakje zijn echte sfeermakers in de badkamer. Bij de toilethoek zorgt een terrazzo toiletborstelhouder voor het speelse effect. Wil je een verrassingseffect creëren? Ga dan voor een terrazzo bijzettafeltje, lamp of telefoonhouder.
Trend: speels terrazzo in de badkamer - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Meer speelse accenten in de badkamer

 

Tegelverbanden voor iedere badkamer: van visgraat tot blokverband  

Het tegelverband in je badkamer is van grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in je badkamer. Ontdek welke nu populair zijn.

 

De beste planten voor in de badkamer

Maak van je badkamer een groene oase! Hier zie je welke planten geschikt zijn en ontdek je onze 5 favorieten.

 

Tegelcombinaties in de stijl 'Highlights Colour Clash'

Bij een Colour Clash in de badkamer kunnen tegels zowel een hoofd- als een bijrol spelen. Ontdek onze gedurfde combinaties van speelse highlights vol persoonlijkheid. 

Met liefde gemaakt
Zoek winkel