Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
 Trend: Urban nature - Trend: Urban nature

Vijf tips voor een eigentijdse
duurzame badkamer

We weten de natuur steeds beter op waarde te schatten. Daarom kiezen we ook in de badkamer veel vaker voor groen en duurzaam. Dat kan ook makkelijk, want er zijn tal van manieren om op een eigentijdse manier een duurzame badkamer te realiseren. Maak kennis met de trend Urban nature.

1. Groen in de badkamer

De sfeer van Urban nature creëer je natuurlijk met groen. Er zijn diverse planten die geschikt zijn voor een vochtige en meestal wat donkere ruimte als de badkamer. Krulvaren, venushaar en aloë vera bijvoorbeeld: ze zorgen voor extra zuurstof en geven je meteen een wellnessgevoel. Kan het jou niet groen genoeg? Kies dan voor een douchewand met prints uit de natuur of tegels met een houtprint: niet van echt te onderscheiden!

Deze planten zijn geschikt voor de badkamer. 

 Trend: Urban nature - 1. Groen in de badkamer
 Trend: Urban nature - 1. Groen in de badkamer

2. Duurzame badkamermeubels

Bij je keuze voor je badkamermeubel kun je letten op de herkomst van het hout. Er zijn duurzame badkamermeubels waarvoor gebruik is gemaakt van verantwoord gekapt hout. Informeer er gerust naar bij de Baden+ badkameradviseur, want deze kan je precies vertellen welke dat zijn. Wil je die duurzame sfeer ook doortrekken in het design? Combineer je meubel dan met bijvoorbeeld een natuurstenen opbouwwaskom in een rustige aardetint. Supertrendy!

 Trend: Urban nature - Banner - Badkamerboek Trends

Gratis inspiratieboek vol badkamertrends

Reserveer het 140-pagina tellende badkamerboek vol badkamertrends eenvoudig en haal 'm gratis en vrijblijvend op bij Baden+. In het Baden+ badkamerboek vind je ook de mooiste badkamers, binnenkijkers en slimme tips.

NU RESERVEREN

3. Waterbesparende kranen 

De badkamer is een ruimte waar je veel water kunt besparen. En dat is een wens die steeds meer mensen hebben en je daarom terugziet in de trend Urban nature. Er is bijvoorbeeld een ruime keuze in waterbesparende kranen. Met de Hansgrohe Ecostat thermostaat kranen kies je zeker voor duurzaamheid. Deze zijn namelijk voorzien van slimme technieken, waardoor je minder water gebruikt. Wil je een extra accent voor je duurzame kraan? Kies dan voor een waterbesparende kraan met dezelfde houtprint als je wastafel. Het oog wil ook wat, toch?

 

 Trend: Urban nature - 3. Waterbesparende kranen
 Trend: Urban nature - 3. Waterbesparende kranen

 4. Waterbesparende wc’s

Ook met de wc kun je een stuk zuiniger zijn. Waterbesparende wc’s gebruiken per spoelbeurt liters minder water, wat voor een gezin op jaarbasis al snel meer dan duizend liter betekent. Veel wc’s hebben hiervoor twee knoppen: een voor het grote reservoir (zes liter) en een voor het kleine reservoir (vier liter). Wil je een apart urinoir? Kies dan voor een variant zonder water en chemische middelen. Dankzij een innovatieve techniek worden vloeistoffen zonder problemen afgevoerd. Waterbesparend én reukloos! 

Kies voor een badkamermeubel van verantwoord gekapt hout

5. Papierbesparende douchewc

Papierbesparende douchewc’s maken een sterke opmars in de duurzame badkamer. Een douchewc is een combinatie van een gewoon toilet en een bidet, maar dan met een douchearm. Deze schuift naar buiten om je onderlichaam op een aangename manier te reinigen met water en lucht. Inderdaad: zonder papier! Het is misschien even wennen, maar deze methode groeit snel in populariteit.

.

 Trend: Urban nature - 5. Papierbesparende douchewc

   
   

Deel dit artikel
Meer leuke blogs
 

Gratis inspiratieboek

Boordevol trends, badkamers en binnenkijkers.

Lees meer
 

Trend: Peaceful Oasis

Het leven kan behoorlijk hectisch zijn. Daarom zoeken we in de badkamer steeds meer naar rust en kalmte. Met pastelkleuren bijvoorbeeld.

Lees meer
 

Trend: Industrial Chic

Er was een tijd dat we allemaal voor perfectie gingen. Maar imperfect en puur kunnen minstens zo mooi zijn. In de industriële badkamer bijvoorbeeld.

Lees meer
 Trend: Urban nature - Reviewblok
Wij scoren een
9.2
9.2 van 1 10
Waardering van onze klanten
 Trend: Urban nature - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties