Baden+
Baden+
Buiten Molenstraat 25
4101 CJ
0344 200 103 - info@baden-plus.nl
Veilig in bad - Veilig in bad

Veilig in bad als je ouder wordt

Een warm bad is heerlijk voor de spieren en gewrichten. Vooral als je ouder wordt en bewegen wat lastiger gaat, is het heerlijk om te ontspannen in een warm bad. In- en uit bad stappen kan dan wel tot onveilige situaties leiden. Hieronder geven we je tips om veilig te blijven badderen.

Makkelijk baden met een instapbad

Een instapbad vergemakkelijkt het in en uitstappen in je bad. Kijk bijvoorbeeld eens naar de instapbaden van HSK. Deze baden hebben een deurtje in de zijkant, waardoor je niet over de hoge badrand hoeft te stappen. Het deurtje is eenvoudig te openen en te sluiten en is 100% waterdicht. Een bijkomend voordeel is dat je ook comfortabel kunt douchen in een instapbad. Zo is het ook een perfecte oplossing voor kleinere badkamers. Goed om te weten: instapbaden zijn vaak binnen een dag te plaatsen in een badkamer.

Veilig in bad - Makkelijk baden en douchen met een instapbad
Veilig in bad - Makkelijk baden en douchen met een instapbad

Veilige thermostaatkranen

Als je een ontspannend bad neemt dan wil je het water natuurlijk op de perfecte temperatuur hebben. Met een thermostaatkraan stel je de temperatuur eenvoudig af op jouw ideale temperatuur. Sommige thermostaatkranen zijn uitgerust met een temperatuurbegrenzings-knop, waardoor je nooit verrast wordt door water dat warmer is dan 40 graden. Wil je de meest veilige kraan van dit moment? Kies dan voor een kraan met CoolContact. Deze kraan wordt niet heet aan de buitenkant en dus is het niet erg als je hem per ongeluk vastpakt.

Eenvoudiger opstaan met een badzitje

Overeind komen uit een bad is vooral lastig voor mensen met rugklachten. Met een ergonomisch badzitje zit je minder laag en gaat opstaan dus eenvoudiger. Je zit alleen wel iets minder diep in het water met deze oplossing. Je kunt ook handgrepen laten plaatsen aan de muur die je helpen om stabieler overeind te komen. Vind je het fijn om je daarna zittend af te drogen? Dat kan met een praktische klapzitting aan de muur.

Veilig in bad - Eenvoudiger opstaan met een badzitje en handgrepen
Veilig in bad - Eenvoudiger opstaan met een badzitje en handgrepen

Antislip voorkomt uitglijden

Een natte vloer leidt vaak tot uitglijden. Gelukkig zijn er slimme oplossingen om uitglijden te voorkomen. Zo heeft het instapbad een gedeelte waar de vloer vlakker is dan in een normaal bad, waardoor je stabieler staat en minder snel uitglijdt. De bodem is bovendien extra te behandelen met een antislip-coating. Ook tegelvloeren zijn vaak uitgerust met een antislip-laag voor meer veiligheid. Wil je het bad en de vloer die je nu hebt veiliger maken? Schaf dan bij een zorgwinkel een goede antislip-mat aan voor in je bad en op je badkamervloer.

Meer tips voor een veilige badkamer

Wil je de badkamer veiliger maken zodat je er weer jarenlang zorgeloos kunt genieten? Onze specialisten adviseren je graag bij het samenstellen en ontwerpen van een unieke badkamer waar jij veilig in kunt genieten. Bezoek een showroom bij jou in de buurt.

Lees ook: Zo richt je een veilige comfort badkamer slim in

Veilig in bad - Meer tips om veilig van een bad te genieten
Deel dit artikel
Veilig in bad - Sfeerbanner-water

Veilig in bad - Reviewblok
Wij scoren een
9.2
9.2 van 1 10
07-10-2019
Waardering van onze klanten * Open benadering van jou als klant. * Beloftes worden nagekomen. Plaatsing volgens planning.
Veilig in bad - Nieuwsbriefblok

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties